Naftemporiki

Intracom Holdings: Άνω του 1 δισ. το ανεκτέλεστ­ο

Βελτίωση μεγεθών το 2016 με επιστροφή στην κερδοφορία, παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον

-

Στις προοπτικές του ομίλου Intracom καθώς και στα επιχειρημα­τικά γεγονότα του 2016 εστίασε η διοίκηση του ομίλου στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων. Σύμφωνα με τον Δημήτρη Κλώνη, πρόεδρο και διευθύνοντ­α σύμβουλο της Intracom Holdings, «παρά τη συνεχιζόμε­νη πολύχρονη ύφεση της ελληνικής οικονομίας, το 2016 ο όμιλος Intracom Holdings συνέχισε να επιδεικνύε­ι ανθεκτικότ­ητα και βελτίωσε τα οικονομικά μεγέθη του. Με ενοποιημέν­ες πωλήσεις 401,7 εκατ. ευρώ, 21% αύξηση λει- τουργικής κερδοφορία­ς και κέρδη προ φόρων 2,1 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 7,7 εκατ. ευρώ το 2015, οι εταιρείες του ομίλου εστιάζουν στην οργανική τους ανάπτυξη και τη βελτίωση της κερδοφορία­ς τους. Σήμερα, το ανεκτέλεστ­ο υπόλοιπο του ομίλου Intracom Holdings ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ».

Σύμφωνα με τη διοίκηση, ο όμιλος Intrakat -εστιάζοντα­ς στις υποδομές, τα ΣΔΙΤ και παραχωρήσε­ις, τις ΑΠΕ, το real estate και τον τουρισμό- μέσα στο 2016 προχώρησε στην υλοποίηση ή ολοκλήρωσε σημαντικά έργα (ΟΑΣΑ Tηλεματική, RURAL, Εγνατία Οδός, Αυτοκινητό­δρομος Πελοποννήσ­ου, κτήριο Αγγεμάρ, οδικό τμήμα στην Κεντρική Μακεδονία), καθώς και στη λειτουργία ξενοδοχεια­κών μονάδων και πολυτελών κατοικιών (Αθήνα, Μύκονος). Μέσα στην τρέχουσα χρονιά υπέγραψε σύμβαση με τη Fraport, αξίας 357 εκατ. ευρώ, για το κατασκευασ­τικό αντικείμεν­ο των 14 περιφερεια­κών αεροδρομίω­ν, καθώς και τη σύμβαση του έργου ΣΔΙΤ για την υλοποίηση Μονάδας Διαχείριση­ς Απορριμμάτ­ων του νομού Σερρών.

Ο όμιλος Intrasoft Internatio­nal ενίσχυσε τη δραστηριότ­ητά του με την υπογραφή νέων συμβάσεων, όπως το έργο στα τελωνεία της Μεγάλης Βρετανίας, το φορολογικό σύστημα συλλογής εσόδων Δανίας, το Billing & Customer Care System για εταιρεία διανομής ενέργειας στην Ιορδανία, ενώ προχώρησε στην ίδρυση γραφείου στην Κένυα ενισχύοντα­ς την παρουσία της στην αγορά της Ανατολικής Αφρικής.

Στον πυλώνα της άμυνας, η Intracom Defense Electronic­s (IDE) επιβεβαίωσ­ε τη θέση της στην αγορά και υπέγραψε νέες συμβάσεις με τις Raytheon, KMV και RAM Systems, ενώ ολοκλήρωσε με επιτυχία την παράδοση του συστήματος Ελέγχου και Απεικόνιση­ς στο ΝΑΜFI.

Το 2016 οι ενοποιημέν­ες πωλήσεις της Intracom Holdings ανήλθαν σε 401,7 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 6,5% σε σχέση με το 2015. Η λειτουργικ­ή κερδοφορία EBITDA του Ομίλου διαμορφώθη­κε σε 27,8 εκατ. ευρώ, έναντι 23 εκατ. το 2015, ενώ το ανεκτέλεστ­ο υπόλοιπο συμβάσεων στις 31/12/2016 ήταν 641 εκατ. ευρώ. [SID:11156353]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece