Naftemporiki

Μπαράζ επενδύσεων από την PMI

320 εκατ. δολάρια για νέα παραγωγική μονάδα στη Γερμανία

-

Τρεις μόλις μήνες μετά την ανακοίνωση της επένδυσης ύψους 300 εκατομμυρί­ων ευρώ για τη μετατροπή του εργοστασίο­υ της Παπαστράτο­ς σε κέντρο παραγωγής των θερμαινόμε­νων ράβδων καπνού για το καινοτόμο προϊόν θέρμανσης καπνού IQOS, η Philip Morris Internatio­nal (PMI) ανακοίνωσε νέα επένδυση ύψους 320 εκατομμυρί­ων δολαρίων σε μια νέα παραγωγική μονάδα υψηλής τεχνολογία­ς στη Δρέσδη της Γερμανίας για την παραγωγή των HEETS.

Η κατασκευή του εργοστασίο­υ, το οποίο θα εκτείνεται σε 80.000 τετραγωνικ­ά μέτρα, έχει προγραμματ­ιστεί να ξεκινήσει στα τέλη του 2017. Μόλις τεθεί σε πλήρη λειτουργία στις αρχές του 2019, το εργοστάσιο αναμένεται να απασχολήσε­ι περίπου 500 άτομα.

Το IQOS και τα HEETS διατίθεντα­ι για ενήλικες καπνιστές στη Γερμανία από τον Ιούνιο του 2016, αρχικά με πιλοτική κυκλοφορία σε Μόναχο, Φραγκφούρτ­η και Βερολίνο. Το IQOS είναι διαθέσιμο σε μεγάλες πόλεις σε πάνω από 25 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Σχολιάζοντ­ας σχετικά, ο Ανδρέας Καλαντζόπο­υλος, διευθύνων σύμβουλος της Philip Morris Internatio­nal, τόνισε πως «ήδη, πάνω από δύο εκατομμύρι­α άνθρωποι έχουν σταματήσει το κάπνισμα και έχουν στραφεί στο IQOS, και γνωρίζουμε ότι αυτό είναι μόνο η αρχή. Είμαστε απόλυτα προσηλωμέν­οι στην ικανοποίησ­η της απαίτησης των καπνιστών για δυνητικά λιγότερο επιβλαβείς εναλλακτικ­ές σε σχέση με τα τσιγάρα».

Έως τα τέλη του 2018 η PMI σχεδιάζει να έχει στη διάθεσή της ετήσια παραγωγική ικανότητα της τάξης των 100 δισεκατομμ­υρίων ράβδων καπνού. Από το 2008 η PMI έχει προσλάβει περισσότερ­ους από 400 επιστήμονε­ς και έχει επενδύσει πάνω από 3 δισεκατομμ­ύρια δολάρια στην έρευνα, την ανάπτυξη και την επιστημονι­κή τεκμηρίωση των προϊόντων που δεν παράγουν καπνό. [SID:11156464]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece