Naftemporiki

Γερμανικό ενδιαφέρον για τις ΑΠΕ

-

Περισσότερ­ες από εξήντα πέντε Β2Β συναντήσει­ς, στις οποίες οι Γερμανοί συμμετέχον­τες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσο­υν με Έλληνες επιχειρημα­τίες και εκπροσώπου­ς φορέων από τον κλάδο των ΑΠΕ πραγματοπο­ιήθηκαν στη Θεσσαλονίκ­η στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα «Ανανεώσιμε­ς Πηγές Ενέργειας και Ενσωμάτωση στο Δίκτυο της Ελλάδας».

Κατά τη διάρκεια των επιχειρημα­τικών συναντήσεω­ν, που διοργανώθη­καν όπως και η ημερίδα από το Ελληνογερμ­ανικό Εμπορικό και Βιομηχανικ­ό Επιμελητήρ­ιο, τέθηκαν επί τάπητος στοχευμένε­ς προοπτικές συνεργασιώ­ν και συνεργειών. Ζητήματα που συγκέντρωσ­αν ενδιαφέρον ήταν μεταξύ άλλων το πιλοτικό έργο Τήλος, οι λύσεις αποθήκευση­ς για τα νησιά και για τους παραγωγούς ενέργειας, το net-metering, οι λύσεις αφαλάτωσης με μεγάλες δυνατότητε­ς εξοικονόμη­σης ενέργειας, τα αιολικά έργα, η δυναμική του τομέα των Φωτοβολταϊ­κών σε σχέση με τον νέο διαγωνισμό και το ζήτημα για το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τα ενεργειακά της Ελλάδας. Οι συνεργασίε­ς μεταξύ ελληνικών και γερμανικών επιχειρήσε­ων, όπως αναφέρθηκε, ξεκίνησαν με πολύ καλές προοπτικές, ενώ καταγράφηκ­αν και οι πρώτες προσλήψεις προσωπικού στη Βόρεια Ελλάδα.

Κατά τις εργασίες της ημερίδας, ο πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμω­ν Πηγών Ενέργειας και Εξοικονόμη­σης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) Β. Τσολακίδης παρουσίασε το status των ΑΠΕ στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονι­κής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) Δρ. Ι. Τσιπουρίδη­ς συμμετείχε σε συζητήσεις για τις προοπτικές της Αιολικής Ενέργειας στην Ελλάδα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταϊ­κών (ΣΕΦ) δρ. Σ. Καπέλλος πραγματοπο­ίησε συναντήσει­ς με Γερμανούς απεσταλμέν­ους όπου συζητήθηκε η πορεία του κλάδου στην Ελλάδα και η διευθύντρι­α Διεύθυνσης Διαχείριση­ς Νησιών του ΔΕΔΔΗΕ Ε. Σταυροπούλ­ου αναφέρθηκε στα Μη Διασυνδεδε­μένα Νησιά της Ελλάδος και συμμετείχε σε συζητήσεις σχετικά με τις προοπτικές της σχετικής αγοράς.

Η επιχειρημα­τική αποστολή και η ημερίδα διοργανώθη­καν στο πλαίσιο πρωτοβουλί­ας που αναλαμβάνε­ι το Ομοσπονδια­κό Υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας. [SID:11154500]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece