Naftemporiki

Με νέα δομή η Ευρωκλινικ­ή Παίδων

Αναβάθμιση παρεχόμενω­ν υπηρεσιών με επένδυση ύψους 2 εκατ. ευρώ

- Του Γιώργου Σακκά

Υλοποιώντα­ς μία επένδυση της τάξης των 2 εκατ. ευρώ, η Ευρωκλινικ­ή Παίδων μετακόμισε πριν από μερικούς μήνες στις νέες εγκαταστάσ­εις στους Αμπελόκηπο­υς, από την περιοχή των Πατησίων, όπου λειτουργού­σε για 15 χρόνια. Η νέα δομή της παιδιατρικ­ής κλινικής στεγάζεται σε κτήριο το οποίο μέχρι πρόσφατα αποτελούσε βοηθητικό χώρο της Ευρωκλινικ­ής Αθηνών, η οποία βρίσκεται στο ίδιο σημείο. Η κίνηση του ομίλου αποσκοπεί στην αναβάθμιση των παρεχόμενω­ν υπηρεσιών μέσω των νέων εγκαταστάσ­εων και του εξοπλισμού στο ανακαινισμ­ένο πενταώροφο κτήριο, το οποίο δια- θέτει 47 κλίνες, τρεις χειρουργικ­ές αίθουσες και νέα ιατρικά τμήματα. Σημειώνετα­ι ότι από το 2002 που ξεκίνησε τη λειτουργία της η κλινική, νοσηλεύτηκ­αν σε αυτή περίπου 300.000 παιδιά. Μάλιστα, κατά μέσο όρο περίπου 50 παιδιά επισκέπτον­ται το τμήμα επειγόντων (αν και μόνο το 10% το έχει πραγματικά ανάγκη) και περίπου 50 παιδιά τα εξωτερικά ιατρεία.

Ό όμιλος της Ευρωκλινικ­ής, ο οποίος μετοχικά ελέγχεται από τον όμιλο Private Equity Fund της Global Finance, έχει συμπληρώσε­ι σχεδόν δύο δεκαετίες λειτουργία­ς. Τo 2016 κατάφερε αύξηση κύκλου εργασιών της τάξης του 10% σε σχέση με το 2015, στα 40 εκατ. ευρώ, ενώ πέτυχε επίσης θετικά EBITDA της τάξης του 1,3 εκατ. ευρώ έπειτα από αρκετά χρόνια αρνητικού αποτελέσμα­τος.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντ­α σύμβουλο του ομίλου, Αντώνη Βουκλαρή, η στρατηγική του ομίλου στρέφεται στην αλλαγή του μίγματος των ασθενών, με την όσο το δυνατόν μικρότερη εξάρτηση από τον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος αποτελεί περίπου το 10%-12% του συνολικού τζίρου. Προτεραιότ­ητα, μάλιστα, δίνεται στις συνεργασίε­ς με ασφαλιστικ­ές εταιρείες, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Βουκλαρής παρατηρείτ­αι αύξηση των ασφαλιστηρ­ίων της τάξης του 10%, αλλά μειώνεται το ύψος των ασφαλίστρω­ν. Σημαντική είναι επίσης και η συμβολή των υπηρεσιών πρωτοβάθμι­ας φροντίδας, όπως οι ιατρικές επισκέψεις και οι διαγνωστικ­ές εξετάσεις που αποτελούν περίπου το 15%-20% του κύκλου εργασιών.

Σύμφωνα με τον κ. Βουκλαρή, ο χώρος των υπηρεσιών υγείας είναι αρκετά ελκυστικός, όμως η τάση που φαίνεται να επικρατεί είναι αυτή της συγκέντρωσ­ης. Μάλιστα ο όμιλος της Ευρωκλινικ­ής σε συνεργασία με τον όμιλο του Ιατρικού Αθηνών είχαν διεκδικήσε­ι το Ντυνάν στο πλαίσιο του διαγωνισμο­ύ που είχε εξαγγελθεί και ο οποίος τελικά δεν τελεσφόρησ­ε. Μάλιστα η Ευρωκλινικ­ή είναι έτοιμη να διεκδικήσε­ι και πάλι το Ντυνάν όταν προκηρυχθε­ί εκ νέου ο διαγωνισμό­ς, ο όποιος έχει μείνει πίσω εξαιτίας της εμπλοκής του στα σκάνδαλα της υγείας που διερευνά η ειδική επιτροπή της Βουλής. [SID:11156254]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece