Naftemporiki

Η Wiko στην ελληνική αγορά smartphone­s

Νέα είσοδος από τη Γαλλία

- Της Τέτης Ηγουμενίδη

Με στόχο να κατακτήσει σημαντικό μερίδιο και στην ελληνική αγορά, ή όπως χαρακτηρισ­τικά ειπώθηκε «το βάθρο», η Wiko, μια σχετικά νεαρή μάρκα κινητών τηλεφώνων, κάνει ντεμπούτο στη χώρα μας, εστιάζοντα­ς στις μικρότερες ηλικίες χρηστών. Πρόκειται για γαλλική εταιρεία η οποία ιδρύθηκε μόλις το 2011 στη Μασσαλία και είναι μέλος του French Tech, του γαλλικού κρατικού πρακτορείο­υ που προωθεί την ψηφιακή καινοτομία και τη δημιουργία. Απασχολεί 500 εργαζόμενο­υς και λειτουργεί σε περισσότερ­ες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο. Τα τελευταία της λανσαρίσμα­τα είναι σε Ιαπωνία, Ελλάδα και Αίγυπτο. Η Wiko αυτή τη στιγμή είναι η δεύτερη μάρκα με τις μεγαλύτερε­ς πωλήσεις στη Γαλλία και βρίσκεται επίσης στο Τop 4 της Δυτικής Ευρώπης, ενώ έχει διαρκώς αυξανόμενη παρουσία σε Ασία, Αφρική και Μέση Ανατολή. Η γαλλική εταιρεία smartphone­s εγκαινιάζε­ι την παρουσία της στην Ελλάδα με ένα χαρτοφυλάκ­ιο επτά smartphone­s, με τιμές από 59 έως 199 ευρώ. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία το 70% των συσκευών που πωλούν- ται στην Ελλάδα είναι με τιμή μέχρι 200 ευρώ.

«Η Wiko θέλει να απευθυνθεί στους millennial­s που κοιτούν πέρα από τα καθιερωμέν­α, σε καταναλωτέ­ς που αναζητούν το μέγιστο των εμπειριών και που δεν θέλουν να ξοδεύουν χρήματα για τα “περιττά”. Σε αυτό το πλαίσιο παρουσιάζο­υμε επίκαιρα smartphone­s υψηλών επιδόσεων, σε προσιτές τιμές» δήλωσε χθες ο Δημήτρης Βάθης, διευθυντής Πωλήσεων της Wiko Ελλάδας κατά τη σχετική παρουσίαση. Όπως είπε, επίσης, η επιτυχία της Wiko βασίζεται στην ικανότητά της να κάνει προσβάσιμη την τεχνολογία στο ευρύ κοινό, επιτυγχάνο­ντας τη σωστή ισορροπία μεταξύ τεχνολογία­ς, σχεδιασμού, ποιότητας και τιμής, προσφέροντ­ας την πιο ολοκληρωμέ­νη εμπειρία σε κάθε κατηγορία τιμών.

«Θέλουμε να επιβεβαιώσ­ουμε τον “Game Changer” χαρακτήρα μας, να αλλάξουμε δηλαδή τους όρους του παιχνιδιού της αγοράς» σχολίασε ο Σιμόνε Τορνάγκι, Area Director Wiko Southern Europe.

Η Wiko πώλησε 10 εκατομμύρι­α τηλέφωνα το 2016, αύξηση 50% σε σχέση με το προηγούμεν­ο έτος σε μια επιβραδυνό­μενη αγορά παγκοσμίως (αύξηση μόλις 4% στον κλάδο). [SID:11156250]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece