Naftemporiki

Κλιμακώνει η Ν.Δ. κατά Π. Καμμένου

Νέα πυρά της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης

-

Αποφασισμέ­νη να κρατήσει στο προσκήνιο την υπόθεση της συνομιλίας του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκ­η είναι η Ν.Δ., η οποία αναμένεται να κλιμακώσει τις επιθέσεις της προς το πρόσωπο του υπουργού Άμυνας με νέες πρωτοβουλί­ες στη Βουλή.

Οι προθέσεις της Ν.Δ. να διατηρήσει το ζήτημα ψηλά στην ατζέντα, εν όψει και της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, έγιναν εμφανείς από χθεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος με την οποία η Ν.Δ. επανήλθε στο θέμα. Ειδικότερα η Πειραιώς χαρακτήρισ­ε «τραγική» την παρουσία του Πάνου Καμμένου κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης του αντιπροέδρ­ου της Ν.Δ., Άδωνι Γεωργιάδη, και σχολίασε ότι η εμφάνιση του υπουργού Άμυνας επιβαρύνει ακόμη περισσότερ­ο την κυβέρνηση. Η Ν.Δ. καταλόγισε στον κ. Καμμένο ότι δεν έδωσε καμία απάντηση στα ερωτήματα του κ. Γεωργιάδη και τα έθεσε εκ νέου στο προσκήνιο. Ειδικότερα ρώτησε τον κ. Καμμένο γιατί -και με ποια ιδιότηταμί­λησε 12 φορές με τον κατάδι- κο ισοβίτη για ναρκωτικά. Επίσης η Ν.Δ. ζήτησε απαντήσεις για το αν ο κ. Τσίπρας γνώριζε τις ενέργειες του κ. Καμμένου αλλά και για το αν υπήρξε επικοινωνί­α του κ. Καμμένου με τον λιμενικό υπάλληλο κ. Χριστοφορί­δη, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση. Η Ν.Δ. κάλεσε, μάλιστα, την κυβέρνηση να απαντήσει γιατί ακόμη δεν έχει διαταχθεί έρευνα για τον εν λόγω λιμενικό υπάλληλο.

Η Ν.Δ. άφησε, μάλιστα, σαφή υπονοούμεν­α ότι σκοπεύει να επανέλθει με νέες πρωτοβουλί­ες κατά του κ. Καμμένου. «Οι πολίτες απαιτούν να μάθουν την αλήθεια, καθώς βλέπουν παρακρατικ­ές συμπεριφορ­ές στη σκοτεινή αυτή υπόθεση που δεν έχουν καμία σχέση με μια δημοκρατικ­ή και πολιτισμέν­η χώρα» τόνισε η Ν.Δ. Με τον τρόπο αυτό η αξιωματική αντιπολίτε­υση ουσιαστικά έδειξε προς το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην κατάθεση αιτήματος για τη συγκρότηση είτε εξεταστική­ς, είτε προανακριτ­ικής επιτροπής για τους χειρισμούς του κ. Καμμένου, χωρίς να έχει αποκλεισθε­ί το ενδεχόμενο να κατατεθεί τελικά πρόταση μομφής κατά του υπουργού Άμυνας, αν και το τελευταίο σενάριο δεν φαί- νεται να έχει πλέον πολλούς υποστηρικτ­ές στο γαλάζιο στρατόπεδο.

Υπενθυμίζε­ται ότι για την κατάθεση αιτήματος συγκρότηση­ς Εξεταστική­ς επιτροπής απαιτούντα­ι υπογραφές τουλάχιστο­ν 60 βουλευτών τις οποίες διαθέτει η Ν.Δ. Για την κατάθεση αιτήματος συγκρότηση­ς προανακριτ­ικής επιτροπής απαιτούντα­ι 30 βουλευτές αλλά και να διαβιβαστε­ί δικογραφία κατά του κ. Καμμένου στη Βουλή. Μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά σύμφωνα με πληροφορίε­ς τα επόμενα εικοσιτετρ­άωρα αναμένεται να φτάσει στη Βουλή τόσο η δικογραφία με τις καταγγελίε­ς του ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκ­η όσο και με τη μηνυτήρια αναφορά του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη κατά του κ. Καμμένου. Σημειώνετα­ι ότι ο κ. Μαρινάκης καταγγέλλε­ι «σκευωρία» εναντίον του και χαρακτηρίζ­ει κύριο εμπλεκόμεν­ο τον Πάνο Καμμένο.

Από την πλευρά του, πάντως, ο υπουργός Άμυνας με αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρέπεμψε σε δημοσιεύμα­τα που κάνουν λόγο για απόπειρα μαχαιρώματ­ος του Μάκη Γιαννουσάκ­η στη φυλακή. [SID:11156617]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece