Naftemporiki

Καυτή η επόμενη εβδομάδα σε όλη τη χώρα

Στο κόκκινο ο υδράργυρος σε ηπειρωτικέ­ς και παραθαλάσσ­ιες περιοχές

-

Με υψηλές θερμοκρασί­ες φεύγει ο Ιούνιος, με τον Ιούλιο να μπαίνει με έναν μίνι καύσωνα, καθώς την πρώτη και δεύτερη μέρα του Ιουλίου η θερμοκρασί­α θα φτάσει και 43 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμέ­να, το Σάββατο 1 Ιουλίου η θερμοκρασί­α θα κινηθεί μεταξύ 42 και 43 βαθμών Κελσίου, ενώ την Κυριακή 2 Ιουλίου στα ηπειρωτικά θα αγγίξει τους 40-42 βαθμούς Κελσίου.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογ­ικού Κέντρου της ΕΜΥ Αντώνης Λάλος «τον Ιούνιο είναι σχετικά σπάνιος τέτοιος καύσωνας, καθώς γίνεται κάθε δεκαετία, όπως καταγράφηκ­ε το 2007». Όσο για τον Ιούλιο «δεν ξέρουμε τι να περιμένουμ­ε. Μπορεί να κάνει δυο με τρεις καύσωνες, μπορεί να σημειωθούν κάποια φυσιολογικ­ά ενδιάμεσα μεταμελτέμ­ια» επισήμανε ο κ. Λάλος.

Το βασικό πρόβλημα δεν θα είναι τόσο αύριο Πέμπτη, οπότε κι η θερμοκρασί­α θα φτάσει τους 40-41 βαθμούς στα ηπειρωτικά, καθώς οι επόμενες ημέρες που θα ακολουθήσο­υν θα είναι πιο ζε- στές. Την Παρασκευή και το Σάββατο η θερμοκρασί­α θα φτάσει τους 42 και πιθανόν τους 43 βαθμούς. Τέλος, την Κυριακή στα δυτικά η θερμοκρασί­α θα κυμανθεί μεταξύ 37 και 39 βαθμών και στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 40 ακόμα και τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Στις παραθαλάσσ­ιες και νησιωτικές περιοχές, σήμερα και αύριο, θα καταγραφού­ν θερμοκρασί­ες γύρω στους 35 βαθμούς κατά μέσο όρο, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο 36 με 38 βαθμούς.

Από Δευτέρα αναμένεται βαθ- μιαία πτώση της θερμοκρασί­ας, η οποία θα κυμανθεί από 33 έως 36 βαθμούς.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει υπηρεσιακά τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειε­ς και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένο­υ να λάβουν έγκαιρα τα απαιτούμεν­α μέτρα πρόληψης των επιπτώσεων από την εμφάνιση των υψηλών θερμοκρασι­ών. [SID:11156417]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece