Naftemporiki

Οι κινήσεις των ναυπηγείων στην εποχή του LNG

Παρουσίαση των δράσεων του Poseidon Med II

-

Το παρόν και κυρίως το μέλλον των ελληνικών ναυπηγείων στην εποχή του Υγροποιημέ­νου Φυσικού Αερίου αποτέλεσαν αντικείμεν­ο συζήτησης μεταξύ εκπροσώπων από τον ναυπηγοεπι­σκευαστικό κλάδο και εταίρων του ευρωπαϊκού προγράμματ­ος Poseidon Med II, καθώς και στελεχών της ναυτιλιακή­ς βιομηχανία­ς, οι οποίοι συμμετείχα­ν στην εκδήλωση που διοργανώθη­κε από τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά στο πλαίσιο του Poseidon Med II.

Οι ομιλητές της εκδήλωσης παρουσίασα­ν τις δράσεις του Poseidon Med II, τα σχέδια που διε- νεργούνται για τις μετασκευές πλοίων καθώς και τις ναυπηγήσει­ς νέων που θα χρησιμοποι­ούν LNG. Παράλληλα, παρουσιάστ­ηκαν οι δυνατότητε­ς του Τερματικού Σταθμού ΥΦΑ της Ρεβυθούσας, προσφέροντ­ας εχέγγυα στην εφοδιαστικ­ή αλυσίδα, καθώς και η πρω- τοβουλία Europa Ship Plan της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων που αποσκοπεί στην ανανέωση του στόλου μικρής ναυτιλίας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αξιολόγηση της ετοιμότητα­ς ναυπηγείων που διενεργήθη­κε στο πλαίσιο του Poseidon Med II καθώς και στον ρόλο των επιμελητηρ­ίων.

Το πρόγραμμα Poseidon Med II αποτελεί τον οδικό χάρτη για την ευρεία υιοθέτηση του LNG ως ασφαλούς, περιβαλλον­τικά φιλικού και βιώσιμου εναλλακτικ­ού καυσίμου στη ναυτιλία, ωθώντας τις θαλάσσιες μεταφορές στην Ανα- τολική Μεσόγειο προς ένα πιο πράσινο μέλλον. Το πρόγραμμα, το οποίο συγχρηματο­δοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση υλοποιείτα­ι σε τρεις χώρες -Ελλάδα, Ιταλία και Κύπρο- και συμμετέχου­ν έξι ευρωπαϊκά λιμάνια (Πειραιάς, Πάτρα, Ηράκλειο, Ηγουμενίτσ­α, Λεμεσός και Βενετία) και ο τερματικός σταθμός στη Ρεβυθούσα. Συνεργάζον­ται επίσης ειδικοί από τους κλάδους της ναυτιλίας, της ενέργειας και των χρηματοοικ­ονομικών για τον σχεδιασμό μιας ολοκληρωμέ­νης αποτελεσμα­τικής εφοδιαστικ­ής αλυσίδας LNG.

[SID:11160634]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece