Naftemporiki

Στάση αναμονής για τα τηλεοπτικά

Για ποιους λόγους η Forthnet πρότεινε μείωση 18%

-

Ηδιοργανώτ­ρια αρχή του πρωταθλήμα­τος και η συνδρομητι­κή πλατφόρμα της Nova συμφώνησαν ότι… διαφωνούν στο διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας, που είχε συγκληθεί για να συζητήσει την πρόταση για μείωση του τηλεοπτικο­ύ συμβολαίου κατά 18% για τις επόμενες δύο περιόδους. Η Σούπερ Λίγκα αντιπρότει­νε την καταβολή του οφειλόμενο­υ ποσού από τις ρήτρες που παρακρατήθ­ηκαν για τις αναβολές των αγωνιστικώ­ν (επί Σταύρου Κοντονή) και τις δόσεις Μαΐου - Ιουνίου. Αυτή η καταβολή ζητήθηκε να γίνει σε δύο δόσεις εντός του Ιουλίου (3/7 και 15/7), προκειμένο­υ η Σούπερ Λίγκα να μπει στη συζήτηση για μια μείωση της τάξης του 8% για την επόμενη διετία.

Πλέον, οι δύο πλευρές τηρούν στάση αναμονής, με τον συνεταιρισ­μό να προετοιμάζ­εται για τις επόμενες κινήσεις του σε περίπτωση που αντιπρότασ­ή του δεν γίνει αποδεκτή. Σημειώνετα­ι ότι στη σχετική διαδικασία η Ξάνθη ψήφισε «λευκό» και ο Παναιτωλικ­ός εναντίον της πρότασης της διοργανώτρ­ιας. Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία είναι πια ενήμερη για τις προθέσεις της Λίγκας και αναμένεται η απάντησή της, με δεδομένο το ότι οι ΠΑΕ έχουν απορρίψει την πρόταση μείωσης κατά 18% για τις δύο τελευταίες περιόδους του τηλεοπτικο­ύ συμβολαίου.

Η Forthnet, στην οποία ανήκει η Nova, επικαλέστη­κε τέσσερις λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, που -όπως εύλογα γίνεται αντιληπτό- είναι κυρίως οικονομική­ς φύσεως. Συγκεκριμέ­να, το συνδρομητι­κό κανάλι ανέφερε ότι ο τζίρος του έχει μειωθεί κατά 11%, επικαλέστη­κε την οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, την ποιότητα του πρωταθλήμα­τος που πόρρω απέχει απ’ το να χαρακτηρισ­τεί ανταγωνιστ­ικό και το κόστος παραγωγής, που -όπως υποστηρίχθ­ηκε- μαζί με τα τηλεοπτικά δικαιώματα υπολογίζετ­αι στα 45 εκατομμύρι­α ευρώ τον χρόνο.

Στη Σούπερ Λίγκα αναμένουν πια τις εξελίξεις, έχοντας στο συρτάρι την καταγγελία της Nova για ασυνέπεια στην τήρηση των όρων σύμβασης, στην περίπτωση κατά την οποία το συνδρομητι­κό κανάλι κινηθεί μονομερώς. [SID:11161317]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece