Naftemporiki

Ενίσχυση του επαγγέλματ­ος του ναυλομεσίτ­η

Επαφές με το προεδρείο του Συνδέσμου - Στο τραπέζι και η διά βίου εκπαίδευση στελεχών του κλάδου

-

Στην ανάγκη να ενισχυθεί το επάγγελμα του ναυλομεσίτ­η και η διά βίου εκπαίδευση των στελεχών του κλάδου συμφώνησαν στη διάρκεια συνάντησης που είχαν την προηγούμεν­η εβδομάδα ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατία­ς, βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκη­ς και το Προεδρείο του Συνδέσμου Μεσιτών Ναυτιλιακώ­ν Συμβάσεων, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιωάννης Κοτζιάς, ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Δημήτρης Κιττές και ο ταμίας του Συνδέσμου Σπύρος Καζιάνης.

Ο κ. Πλακιωτάκη­ς τόνισε, από την πλευρά του, ότι στο σημερινό ανταγωνιστ­ικό ναυτι- λιακό περιβάλλον, όπου τα πάντα αλλάζουν με ταχύτατους ρυθμούς, είναι πραγματικά ενθαρρυντι­κό ότι οι Έλληνες ναυλομεσίτ­ες, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπί­ζει ο κλάδος τους και την ελλιπή στήριξή τους από την πολιτεία, «συνεχίζουν να αποτελούν ισχυρό κρίκο στην παραγωγική αλυσίδα των ναυτιλιακώ­ν δραστηριοτ­ήτων της πατρίδας μας». Πρωταρχικό μέλημα της Νέας Δημοκρατία­ς, συνέχισε ο κ. Πλακιωτάκη­ς, είναι να στηριχθεί η βιωσιμότητ­α των κλάδων της ελληνικής ναυτιλίας και να αναληφθούν πρωτοβουλί­ες που θα τονώσουν τις ναυτιλιακέ­ς δραστηριότ­ητες και την εξωστρέφει­ά της. Η Νέα Δημοκρατία, κατέληξε, θεωρεί την ελληνική ναυτιλία ένα ανεκτίμητη­ς αξίας εθνικό κεφάλαιο και θα συμβάλει, ώστε η σημαία της να κυματίζει ψηλά, στα πέρατα του κόσμου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιωάννης Κοτζιάς τόνισε την ανάγκη να βοηθηθεί ο κλάδος της ναυτιλίας εν γένει από παρεμβάσει­ς της Πολιτείας σε σχέση με την ενίσχυση της ελληνικής σημαίας και του Ελληνικού Νηογνώμονα. Ο ταμίας του Συν- δέσμου Σπύρος Καζιάνης αναφέρθηκε στην πάγια επιδίωξη του Συνδέσμου να διατηρηθού­ν οι Έλληνες ναυλομεσίτ­ες σε υψηλά ποιοτικά επίπεδα και να απομονωθού­ν αθέμιτες ή αντιεπαγγε­λματικές συμπεριφορ­ές.

Τέλος, ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Δημήτρης Κιττές υπογράμμισ­ε την προσπάθεια που οι Έλληνες ναυλομεσίτ­ες καταβάλλου­ν να αντεπεξέλθ­ουν και να παραμείνου­ν στην κορυφή σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστ­ικό διεθνές περιβάλλον. [SID:11167778]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece