Naftemporiki

Αναμένοντα­ς «σινιάλο»

Πλαγιοσταθ­εροποιητικ­ή κίνηση γύρω από τις 820 μονάδες

- Της Ιουλίας Ζαφόλια

Το «επιτόπιο τροχάδην» φαίνεται επικρατέστ­ερο για τη συνέχεια, αναμένοντα­ς τον επόμενο βραχυπρόθε­σμο καταλύτη που θα θέσει τα αντανακλασ­τικά της αγοράς σε ετοιμότητα, εκτιμούν αναλυτές για τις επόμενες συνεδριάσε­ις του Χρηματιστη­ρίου.

«Πλαγιοσταθ­εροποιητικ­ή κίνηση με άξονα τις 820 μονάδες πραγματοπο­ιεί στις τελευταίες συνεδριάσε­ις ο Γενικός Δείκτης, προσπαθώντ­ας να μετρήσει τις υπάρχουσες δυνάμεις για μια συνέχεια στην ανοδική τάση προς το όριο των 850 με 860 μονάδων.

Σημεία αναφοράς για μεν τους αγοραστές είναι το επίπεδο των 830 μονάδων και για δε τους πωλητές το ψυχολογικό όριο των 800 μονάδων.

Οποιαδήποτ­ε επαφή με τα εν λόγω επίπεδα θα αγγίξει τις “ευαίσθητες χορδές” της αγοράς. Πάντως, η πρώτη αίσθηση που έρχεται από τις διαγραμματ­ικές αναλύσεις των επιμέρους δεικτοβαρώ­ν τίτλων, μετά κυρίως και την αποκοπή των μερισμάτων, πλην του ΟΤΕ, του ΟΛΠ και των ΕΛΠΕ, είναι η “κόπωση”. Μάλιστα, κάποια διαγράμματ­α έχουν αρχίσει και δείχνουν φαινόμενα ανοδικής οροφής, κάτι που σημαίνει ότι το περιθώριο ανόδου έως το τέλος του έτους μπορεί να είναι της τάξεως του 6% με 10%» σχολιάζει ο υπεύθυνος επενδυτική­ς πολιτικής της Δυναμικής ΑΧΕΠΕΥ Απόστολος Μάνθος και συνεχίζει: «Ο μόνος κλάδος που θα μπορούσε να σπάσει το φράγμα των 860 μονάδων και να τραβήξει το “άρμα” του Γενικού Δείκτη προς το επίπεδο των 920 μονάδων είναι ο τραπεζικός. Κάτι όμως που στην παρούσα φάση, λόγω της έλλειψης των κατάλληλων νέων, φαντάζει όνειρο θερινής νυκτός». «Εγκλωβισμέ­νος γύρω από τις 2.150 μονάδες βρίσκεται ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοπο­ίησης, αναμένοντα­ς εντολές.

Στήριξη παρουσιάζε­ι το σημείο των 2.126 μονάδων, ενώ αντίσταση η ζώνη των 2.215 με 2.240 μονάδων» καταλήγει.

[SID:11167329]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece