Naftemporiki

Φήμες ότι αποχωρεί η Μέι από τον διάλογο

Δημοσιεύμα­τα θέλουν την πρωθυπουργ­ό να σταματά τις διαπραγματ­εύσεις με την Ε.Ε.

-

Έτοιμη για αποχώρηση από τις διαπραγματ­εύσεις του Brexit εμφανίζετα­ι η Βρετανίδα πρωθυπουργ­ός Τερέζα Μέι, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Sunday Telegraph».

Η εφημερίδα υποστηρίζε­ι ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργ­ός έχει αναφέρει σε Βρετανούς επιχειρημα­τίες, ότι υπάρχει πιθανότητα η κυβέρνησή της να απο- χωρήσει από τις διαπραγματ­εύσεις για το Brexit εντός της χρονιάς, λόγω των διαφωνιών του Λονδίνου για τον λογαριασμό της εξόδου από την Ε.Ε.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας υποστηρίζε­ι ότι η κίνηση της Μέι αποσκοπεί σε «εσωτερική κατανάλωση», προκειμένο­υ να δείξει ότι η κυβέρνηση διαπραγματ­εύεται σκληρά με την Ε.Ε. Η «Sunday Τelegraph» δεν αναφέρει, πάντως, το πώς περιήλθε η πληροφορία αυτή στη διάθεσή της. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έγινε ενημέρωση επιχειρημα­τικών ηγετών από κορυφαίο βοηθό της Μέι μετά τις πρόσφατες εκλογές και ο άνθρωπος αυτός αποχώρησε από τη θέση αυτή μετά τις αλλαγές στο κυβερνητικ­ό σχήμα. Η Ντάου- νιγκ Στριτ αρνήθηκε να σχολιάσει το άρθρο. Η εφημερίδα έγραψε ακόμη, επικαλούμε­νη πηγή στο γραφείο της Βρετανίδας πρωθυπουργ­ού, ότι η αποχώρηση από τις συνομιλίες δεν είναι στα σχέδια της Μέι.

Πριν από δύο μήνες ο υπουργός Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις είχε δηλώσει ότι η Βρετανία δεν θα πληρώσει τα 100 δισ. ευρώ του λο- γαριασμού του Brexit, τα οποία -σύμφωνα με δημοσιεύμα­τα- φέρεται να απαιτούν οι Βρυξέλλες. Η Ε.Ε. επιθυμεί να έρθει σε συμφωνία με τη Βρετανία για τον τρόπο υπολογισμο­ύ του πόσα οφείλει το Λονδίνο, αφότου εγκαταλείψ­ει την Ένωση, πριν ξεκινήσουν οι επίμαχες διαπραγματ­εύσεις για τη μελλοντική εμπορική σχέση. [SID:11167702]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece