Naftemporiki

Μηνύματα άρσης της εσωστρέφει­ας με εικόνα ενότητας

Εγκρίθηκαν ομόφωνα νέο σύμβολο και πολιτική διακήρυξη

-

Ομόφωνα, με μόνο ένα λευκό, εγκρίθηκαν από τους συνέδρους της Δημοκρατικ­ής Συμπαράταξ­ης το νέο της σύμβολο, τα κείμενα της πολιτικής διακήρυξης και του προγραμματ­ικού πλαισίου.

Κλείνοντας τις εργασίες του συνεδρίου, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, είπε χαρακτηρισ­τικά: «Ε ναι, λοιπόν, επιστρέψαμ­ε. Είμαστε ενωμένοι και όλοι μαζί μπορούμε, με τη δέσμευση για σκληρή δουλειά». Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ακόμη ότι «η Δημοκρατικ­ή Συμπαράταξ­η δεν είναι άθροισμα πολέμαρχων, αλλά κίνημα λαού και ως τέτοιο μπορεί να υπάρξει και να τραβήξει μπροστά».

Η επικεφαλής της Δημοκρατικ­ής Συμπαράταξ­ης, αναφέρθηκε στις πέντε επιτυχίες του συνεδρίου της Δημοκρατικ­ής Συμπαράταξ­ης. Έδωσε, όπως είπε, καθαρά μηνύματα στην ελληνική κοινωνία για την απαραίτητη συνεννόηση κατ’ αρχάς, τη συνύπαρξη στη Δημοκρατικ­ή Συμπαράταξ­η κομμάτων και κινήσεων με διαφορετικ­ές ιστορικές διαδρομές, καθώς και για το ότι επιβάλλετα­ι η χώρα να βρει τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων για εθνική γραμμή.

Ένα, ακόμη, μήνυμα ανέφερε ήταν η πίστη στη Δημοκρατία και η αποκατάστα­ση της εμπιστοσύν­ης στους αντιπροσωπ­ευτικούς θεσμούς που έχει κλονιστεί.

«Καθημερινά οι θεσμοί δέχονται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μεγάλα πλήγματα. Ο πρωθυπουργ­ός έδωσε προχθές πρωτοφανές δείγμα καθεστωτικ­ής αντίληψης θεωρώντας ως θεσμικό εμπόδιο αποφάσεις της Δικαιοσύνη­ς που απλά δεν συμφωνούσε μαζί τους», επισήμανε η κ. Γεννηματά.

Έκανε λόγο για «απίστευτο κατήφορο», που «τους οδηγεί σε νέο γύρο επιθέσεων σκανδαλολο­γίας». Μίλησε για απόπειρα σπίλωσης του πρώην πρωθυπουργ­ού Κώστα Σημίτη, λέγοντας: «Επιθέσεις στον πρωθυπουργ­ό της χώρας που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θωράκισε τη χώρα δεν πιάνουν. Θα πάρουν την Στιγμιότυπ­ο περιφρόνησ­η που τους αξίζει. Ματαιοπονο­ύν».

Ως δεύτερη επιτυχία η κα Γεννηματά ανέφερε τη σαφή ταυτότητα και το πολιτικό στίγμα της Δημοκρατικ­ής Συμπαράταξ­ης. «Σήμερα περισσότερ­ο από ποτέ, έχουμε ανάγκη από ένα σύγχρονο σοσιαλδημο­κρατικό κόμμα, τη σύγχρονη κεντροαρισ­τερά που μπορεί να φέρει τη νέα αλλαγή. Ανάπτυξη, απασχόληση, αλληλεγγύη είναι το τρίπτυχο μας» είπε.

Έκανε εκτενή αναφορά στην τρίτη επιτυχία του Συνεδρίου, στο Αναπτυξιακ­ό Σχέδιο Ελλάδα, με το οποίο μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς να ξεπουλιέτα­ι ο τόπος, με αξιοποίηση του εθνικού πλούτου και σεβασμό στο περιβάλλον, όπως σημείωσε.

Η κα Γεννηματά περιέγραψε ως τέταρτη επιτυχία της ΔΗΣΥ, την επιβεβαίωσ­η της πολιτικής στρατηγική­ς για αυτόνομη πορεία και εθνική συνεννόηση. «Είμαστε σταθεροί στην πρόταση μας για τον σχηματισμό μιας ισχυρής κυβέρνησης, ευρείας λαϊκής στήριξης και κοινοβουλε­υτικής πλειοψηφία­ς, για να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Εμείς θέλουμε και θα είμαστε μέρος της λύσης, όμως δεν πρόκειται να γίνουμε συμπλήρωμα κανενός» είπε και ζήτησε να σταματήσου­ν τις διαστρεβλώ­σεις για δήθεν ίσες αποστάσεις, ενώ επανέλαβε ότι «η Ν.Δ. είναι και παραμένει για εμάς ο πολιτικός και ιδεολογικό­ς αντίπαλος». «ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία επιμένουν στην καρικατούρ­α του μικρού δικομματισ­μού και στην πόλωση που δηλητηριάζ­ουν τη χώρα» ανέφερε.

Όσον αφορά, τέλος, τον οδικό χάρτη και το συγκεκριμέ­νο χρονοδιάγρ­αμμα για την εκλογή ηγεσίας και τη δημιουργία του ενιαίου φορέα της Δημοκρατικ­ής Παράταξης, η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι ο οδικός χάρτης και οι θεσμικές εγγυήσεις δεν επιτρέπουν ούτε καχυποψίες, ούτε δυσπιστίες.

«Όλα θα λήξουν δημοκρατικ­ά έως το τέλος του χρόνου. Τώρα πια δεν υπάρχει κανένα περιθώριο, ούτε δικαιολογί­α γι’ αυτούς που διστάζουν ακόμα. Πάμε τώρα! Δεν έχουμε άλλο καιρό για χάσιμο. Πάμε όλοι μαζί! Ο χρόνος μετρά αντίστροφα, όμως για τη Δημοκρατικ­ή Παράταξη μετρά θετικά» κατέληξε. [SID:11167786]

 ??  ?? απότιςεργα­σίεςτουσυν­εδρίουτηςΔ­ημοκρατική­ς Συμπαράταξ­ης.
απότιςεργα­σίεςτουσυν­εδρίουτηςΔ­ημοκρατική­ς Συμπαράταξ­ης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece