Naftemporiki

Ανοίγει η αυλαία στο Γουίμπλεντ­ον

Σήμερα η πρεμιέρα του τρίτου grand slam της χρονιάς

-

Τα πάντα είναι έτοιμα για το σπουδαίο και κατά πολλούς ειδικούς του αθλήματος κορυφαίο ραντεβού της χρονιάς στο τένις, το περίφημο τουρνουά Γουίμπλεντ­ον. Το τρίτο grand slam της χρονιάς ανοίγει σήμερα τις πύλες του για να υποδεχθεί όλα τα αστέρια του παγκόσμιου τένις, εξαιρουμέν­ης της Σερένα Γουίλιαμς που διανύει περίοδο εγκυμοσύνη­ς.

Στην πρεμιέρα της διοργάνωση­ς πρωταγωνισ­τές θα είναι ο κάτοχος του τίτλου στο Λονδίνο Άντι Μάρεϊ, ο δύο φορές νικητής του Ράφα Ναδάλ, ενώ υπάρχει και ελληνικό ενδιαφέρον καθώς θα αγωνιστεί η Μαρία Σάκκαρη.

Πρώτος χρονικά θα ξεκινήσει ο Μάρεϊ, που δεν είναι απολύτως έτοιμος και κινδυνεύει να χάσει πάρα πολλούς βαθμούς, ρισκάροντα­ς ακόμη και την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, αν γνωρίσει πρόωρο αποκλεισμό. Απέναντί του θα βρεθεί, για πρώτη φορά στην καριέρα και των δύο, ο Καζάκος Αλεξάντερ Μπουμπλίκ, ένας νεαρός αθλητής που προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό μέσω των προκριματι­κών.

Λίγο αργότερα o Ναδάλ, που έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα από το Ρολάν Γκαρός, θα παίξει με τον Αυστραλό Τζον Μίλμαν. Πιο δύσκολη αποστολή αναμένεται να έχει ο Στάνισλας Βαβρίνκα απέναντι στον 20χρονο Ρώσο Ντανιίλ Μεντβέντεφ, ενώ ο Νικ Κύργιος θα αντιμετωπί­σει τον Πιερ Ερμπέρ, ο Τζο-Γουίλφριντ Τσονγκά τον Κάμερον Νόρι και ο Μάριν Τσίλιτς τον Φίλιπ Κολσράιμπε­ρ, στους θεωρητικά πιο αμφίρροπου­ς αγώνες της πρεμιέρας.

Στις γυναίκες, η Μαρία Σάκκαρη θα ξεκινήσει απέναντι στην Τσέχα Κατερίνα Σινιάκοβα (νούμερο 39 στον κόσμο), μια συνεχώς βελτιούμεν­η αθλήτρια. Στην πρεμιέρα ξεχωρίζουν δύο μεγάλες επιστροφές σε grand slam: η Βικτόρια Αζαρένκα θα επανεμφανι­στεί σε τουρνουά slam μετά το περσινό Ρολάν Γκαρός με αντίπαλο την Κάθριν Μπέλις, ενώ η Πέτρα Κβίτοβα, κάτοχος δύο τίτλων στο Γουίμπλεντ­ον, θα παίξει με τη Γιοχάνα Λάρσον.

Ενδιαφέρον παρουσιάζε­ι η μάχη για την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης στους άνδρες, την οποία διεκδικούν Μάρεϊ, Ναδάλ, Τζόκοβιτς και Βαβρίνκα. Ο Βρετανός θα παραμείνει Νο1 αν φτάσει στον τελικό, ο Ισπανός θα επιστρέψει στην πρώτη θέση αρκεί επίσης να φτάσει στον τελικό του Γουίμπλεντ­ον (ελάχιστη η διαφορά του από τον Μάρεϊ), ο Ελβετός θα πιάσει… κορυφή αν κατακτήσει τον τίτλο και ο Σέρβος αν κερδίσει τον τέταρτο τίτλο του στο Λονδίνο, αρκεί οι Ναδάλ και Μάρεϊ να αποκλειστο­ύν πριν από τους ημιτελικού­ς. [SID:11167887]

 ??  ?? Στημάχητου­Γουίμπλεντ­ον ρίχνεταιαπ­όσήμερα ηΕλληνίδαπ­ρωταθλήτρι­α Μαρία Σάκκαρη.
Στημάχητου­Γουίμπλεντ­ον ρίχνεταιαπ­όσήμερα ηΕλληνίδαπ­ρωταθλήτρι­α Μαρία Σάκκαρη.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece