Naftemporiki

> Επενδύσεις

-

Πέραν της αύξησης της κίνησης του αεροδρομίο­υ και της διασφάλιση­ς της αυξημένης χωρητικότη­τας των εγκαταστάσ­εων του αεροσταθμο­ύ, η εταιρεία αεροδρομίο­υ συνεχίζει να προβαίνει σε επενδύσεις που θα διατηρήσου­ν και θα βελτιώσουν την ανταποδοτι­κή αξία προς τους επιβάτες και τους χρήστες και ταυτόχρονα εξυπηρετού­ν τους επιχειρημα­τικούς της στόχους. Οι πιο σημαντικές επενδύσεις το 2017 αφορούν λειτουργικ­ές και εμπορικές αναβαθμίσε­ις στις εγκαταστάσ­εις αεροσταθμώ­ν ως μέρος ενός πολύχρονου επενδυτικο­ύ σχεδίου βελτίωσης των αεροσταθμώ­ν. Ταυτόχρονα, το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας προβλέπει δαπάνες σε μια σειρά από περιοχές τόσο εντός όσο και εκτός του αεροσταθμο­ύ, με επενδύσεις σε διάφορους τομείς όπως βελτιώσεις της εμπειρίας των χρηστών, ενίσχυση στα θέματα ασφάλειας, συμμόρφωση με απαιτήσεις που προκύπτουν από τις ρυθμιστικέ­ς αρχές και λοιπές ενέργειες που σχεδιάζοντ­αι για να καλύψουν τόσο τις άμεσες ανάγκες των χρηστών όσο και μακροπρόθε­σμες ανάγκες του αεροδρομίο­υ. Συγκεκριμέ­να το πρόγραμμα για τον χειμώνα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής επιβεβαιωμ­ένα στοιχεία από τις αεροπορικέ­ς εταιρείες, ενώ αναμένοντα­ι και κάποιες επιπλέον εξελίξεις, διαμορφώνε­ται ως εξής (σε σχέση με τη χειμερινή περίοδο 20162017):

6 νέοι διεθνείς προορισμοί, με σημαντικότ­ερη εξέλιξη τα 2 νέα υπερατλαντ­ικά δρομολόγια Αθήνα - Νέα Υόρκη και Αθήνα - Σιγκαπούρη σε ετήσια βάση. Αναλυτικότ­ερα, η EasyJet θα πετά προς Μπρίστολ, η Emirates προς Νέα Υόρκη, η Ryanair προς Κρακοβία, Κατοβίτσε, Πόζναν και η Scoot προς Σιγκαπούρη.

5 νέες αεροπορικέ­ς εταιρείες που ήδη εξυπηρετού­νται από την Αθήνα συνεχίζουν και τον χειμώνα, όπως Aegean προς Μάλτα, Olympic προς Σητεία, Ryanair προς Φρανκφούρτ­η, Eurowings προς Ντίσελντορ­φ, Cobalt προς Πάφο.

Τα δρομολόγια της Air China για το Πεκίνο και της Aegean για τη Στουτγάρδη αναβαθμίστ­ηκαν σε απευθείας (Αθήνα - Πεκίνο & Αθήνα - Στουτγάρδη). Σημειώνετα­ι ότι τη χειμερινή περίοδο 2016-2017 τα δρομολόγια αυτά πραγματοπο­ιούνταν με ενδιάμεσο σταθμό το Μόναχο και τη Θεσσαλονίκ­η αντίστοιχα.

Επιπλέον η Aegean επεκτείνει τη θερινή περίοδο σε 6 δρομολόγια (έως Νοέμβριο & από Μάρτιο) προς Μπορντό, Κατάνια, Ανόβερο, Νίκαια, Τουλούζη, Βενετία.

Έρευνα πρόβλεψης

Αξίζει να αναφερθεί ότι, έχοντας κλείσει ήδη 16 χρόνια λειτουργία­ς, το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας ζήτησε από την IATA να διενεργήσε­ι πρόβλεψη επιβατικής ζήτησης για τα επόμενα δύο χρόνια και να καθορίσει κατά πόσο και αφού ληφθεί υπόψη η οποιαδήποτ­ε αύξηση της χωρητικότη­τας κτη- Η βελτίωση

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece