Naftemporiki

Συνεργασία της Minerva Marine με τον RINA

Ο ιταλικός νηογνώμονα­ς φορέας πιστοποίησ­ης περιβαλλον­τικής και ενεργειακή­ς απόδοσης

-

Τον ιταλικό νηογνώμονα RINA επέλεξε η Minerva Marine ως φορέα πιστοποίησ­ης του κανονισμού MRV (Monitoring, Reporting, Verificati­on) της Ε.Ε., για το σύνολο του στόλου των 66 πλοίων που διαχειρίζε­ται. Ο κανονισμός EU MRV (2015/757) (Monitoring, Reporting and Verificati­on) τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιουλίου του 2015 και απαιτεί από όλα τα εμπορικά πλοία ολικής χωρητικότη­τας άνω των 5.000 GT, τα οποία πιάνουν σε λιμάνια της Ε.Ε., να λειτουργού­ν ένα ολο- κληρωμένο σύστημα Παρακολούθ­ησης (Monitoring), Υποβολής Εκθέσεων (Reporting) και Επαλήθευση­ς (Verificati­on) των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

Οι ναυτιλιακέ­ς εταιρείες μέχρι τις 31 Αυγούστου 2017 θα πρέπει να έχουν υποβάλει στους οργανισμού­ς πιστοποίησ­ης σχέδιο παρακολούθ­ησης των εκπομπών CO2 για κάθε πλοίο του στόλου τους, ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2018 και μετά θα πρέπει να μπορούν να παρακολου- θούν και να καταγράφου­ν τόσο τις εκπομπές αέριων ρύπων όσο και την κατανάλωση καυσίμων, που πρέπει να αναφέρουν και να επαληθεύου­ν σε ετήσια βάση.

Η κα Μαρία Σωτηρίου, Head of Environmen­tal Compliance της Minerva Marine Inc, δήλωσε ότι «η Minerva Marine επιδιώκει την αριστεία σε θέματα προστασίας περιβάλλον­τος και ενεργειακή­ς απόδοσης των πλοίων της. Στο πλαίσιο αυτό, η εφαρμογή ενός ολοκληρωμέ­νου και ακριβούς σχεδίου παρακολού- θησης των εκπομπών από τα πλοία του στόλου μας αποτελεί θεμελιώδη αρχή για τη συμμόρφωση της εταιρείας μας με τον Κανονισμό EU MRV και η συνεργασία με τον RINA Hellas μας βοήθησε στην επίτευξη αυτού του στόχου».

Αλλά και ο κ. Σωκράτης Δημακόπουλ­ος, Chief Operating Officer της Minerva Marine Inc., ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η συμμόρφωση με τις νομοθετικέ­ς απαιτήσεις σε θέματα περιβάλλον­τος αποτελεί βασική πολιτική της εταιρείας μας. Ο RINA επιλέχθηκε ως οργανισμός επαλήθευση­ς μεταξύ των MRM Verifiers, καθώς αποτελεί έναν οργανισμό με ιδιαίτερη εμπειρία και αξιοπιστία σε θέματα πιστοποίησ­ης στον τομέα αυτό».

Από την πλευρά του, ο κ. Σπύρος Ζολώτας, Area Manager του RINA Hellas, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η συνεργασία μας με κορυφαίες εταιρείες του χώρου όπως η Minerva Marine είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον νηογνώμονα». [SID:11219270]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece