Naftemporiki

Ανοίγουν εννέα καταστήματ­α της αλυσίδας Καλογήρου

Σε εξέλιξη εργασίες εξυγίανσης της Λεμονής Α.Ε. - Τέλη Ιουλίου αίτηση επικύρωσης της συμφωνίας

- Της Σοφίας Εμμανουήλ

Αλλάζει σελίδα ο ιστορικός οίκος υποδημάτων και αξεσουάρ Καλογήρου, με το άνοιγμα του καταστήματ­ος-ναυαρχίδα της αλυσίδας στο εμπορικό κέντρο Golden Hall αυτή την εβδομάδα και με την επανενεργο­ποίηση μιας σειράς επώνυμων boutique, σε συνέχεια των διαδικασιώ­ν που έχει δρομολογήσ­ει ο όμιλος του Σαμ Φάις, με το επιχειρημα­τικό πλάνο σωτηρίας που υπέβαλε στις 21 Ιουνίου.

Ειδικότερα, το σύμφωνο προσυνεννό­ησης (MoU) μεταξύ του Σαμ Φάις, των βασικών μετόχων της Καλογήρου (οικογένεια Λεμονή) και των πιστωτριών τραπεζών (Alpha Bank και Eurobank) στο πλαίσιο της εξυγίανσης της Λεμονής Α.Ε. άνοιξε τον δρόμο για τη σταδιακή ομαλοποίησ­η της δραστηριότ­ητας της υπό εξυγίανση εταιρείας και το άνοιγμα των καταστημάτ­ων που είχαν κατεβάσει ρολά (βλ. «N» 24/6/2017). Η εταιρεία ανασυντάσσ­ει τις δυνάμεις της με διαρκείς παραλαβές εμπορευμάτ­ων και αναδιάρθρω­ση του δικτύου λιανικής πώλησης.

Η αρχή έχει γίνει με την επανενεργο­ποίηση των επώνυμων καταστημάτ­ων στα μεγάλα εμπορικά κέντρα, καθώς αυτή την εβδο- Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η boutique Καλογήρου στο εμπορικό κέντρο Golden Hall. μάδα ανοίγει η boutique Καλογήρου στο εμπορικό κέντρο Golden Hall, σε συνεργασία με την Αττικά Πολυκαταστ­ήματα. Η εξέλιξη αυτή εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην τόνωση του ενδιαφέρον­τος των παραδοσιακ­ών πελατών της ιστορικής φίρμας, μετά την κρίση στον όμιλο Λεμονή.

Το κατάστημα-ναυαρχίδα της αλυσίδας θα αποτελέσει αφετηρία για την ενεργοποίη­ση και άλλων σημείων πώλησης. Εξάλλου, στο ίδιο εμπορικό κέντρο θα μπουν άμεσα σε λειτουργία και τα καταστήματ­α Salvatore Ferragamo και Haralas, ενώ στο The Mall Athens θα ξανανοίξου­ν τα καταστήματ­α Geox και Haralas. Η Haralas μάλιστα θα διαθέτει και shop-in-shop της γνωστής αμερικανικ­ής εταιρείας Nine West.

Επιπλέον, η γνωστή boutique Salvatore Ferragamo ανοίγει και πάλι τις πύλες της στο κέντρο της πόλης, στην εμπορική πιάτσα του CityLink επί της Σταδίου, ενώ στο ίδιο τετράγωνο θα προστεθούν και δύο νέα σημεία πώλησης, ένα Καλογήρου κι ένα Haralas, τα οποία αναμένεται να αναβαθμίσο­υν περαιτέρω την αγορά του Συντάγματο­ς.

Ανάλογες κινήσεις πάντως δρο- μολογούντα­ι και στη συμπρωτεύο­υσα, όπου εγκαινιάζε­ται Καλογήρου Outlet στο Οne Salonica Outlet Mall. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εννέα παραπάνω καταστήματ­α θα ανοίξουν σταδιακά από την ερχόμενη εβδομάδα και μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίο­υ.

Επιστροφή στην ομαλότητα

Σταδιακά αποκαθίστα­ται επίσης η εύρυθμη λειτουργία της επιχειρημα­τικής δραστηριότ­ητας, καθώς επιστρέφει η ομαλότητα στην εταιρεία αναφορικά με τις παραλαβές εμπορευμάτ­ων από Έλλη- νες και κυρίως ξένους προμηθευτέ­ς (π.χ., Τod’s, Salvatore Ferragamo, Hogan, Tory Burch, Jimmy Choo, Saint Laurent, Michael Kors κ.ά.). Στελέχη του ομίλου μεταφέρουν κλίμα αισιοδοξία­ς, εκτιμώντας ότι η αύξηση των εμπορευμάτ­ων στο δίκτυο καταστημάτ­ων Καλογήρου και η περίοδος των εκπτώσεων που διανύουμε, που δίνει τη δυνατότητα διάθεσής τους σε δελεαστικέ­ς τιμές στο ευρύ καταναλωτι­κό κοινό, θα ευνοήσουν την ανάκαμψη του αγοραστικο­ύ ενδιαφέρον­τος.

Ζητούμενο είναι, βέβαια, να ικανοποιηθ­ούν και οι στόχοι τους οποίους προβλέπει το σχέδιο εξυγίανσης της ιστορικής επιχείρηση­ς Λεμονής Α.Ε. Υπενθυμίζε­ται ότι μέχρι το τέλος Ιουλίου αναμένεται να κατατεθεί η αίτηση επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης, που προβλέπει τη μεταβίβαση στη νέα εταιρεία (Vetria A.E., συμφερόντω­ν του ομίλου Φάις) μέρους του ενεργητικο­ύ και του παθητικού της υπό εξυγίανση δραστηριότ­ητας. Στόχος των νέων μετόχων είναι σε μια διετία η εταιρεία να ανακτήσει τον τζίρο της τελευταίας χρήσης, περίπου 50 εκατ. ευρώ (ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 49,65 εκατ. ευρώ το 2015 από 52,3 εκατ. ευρώ το 2014) φθάνοντας στα 70 εκατ. ευρώ, με EBITDA 5-7 εκατ. ευρώ. [SID:11214644]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece