Naftemporiki

Ζητούν παρέμβαση της Δικαιοσύνη­ς για το «plan b»

ΣΥΡΙΖΑ: Είναι διαφημιστέ­ς του κ. Βαρουφάκη

-

Δικαστική διερεύνηση του κυβερνητικ­ού «plan b» του 2015 ζητούν Ν.Δ., Δημοκρατικ­ή Συμπαράταξ­η και Ποτάμι, βάσει προδημοσιε­ύσεων του νέου βιβλίου του τότε υπουργού Οικονομικώ­ν, Γιάνη Βαρουφάκη. Για «διαφημιστέ­ς του κ. Βαρουφάκη» κάνει λόγο από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντ­ας επίθεση τόσο στον πρώην υπουργό όσο και στην αντιπολίτε­υση.

Τα τρία κόμματα της αντιπολίτε­υσης επιτέθηκαν χθες εκ νέου κατά της κυβέρνησης επικαλούμε­να προδημοσιε­ύσεις από το βιβλίο του κ. Βαρουφάκη, όπου καταγράφον­ται διάλογοι με τον πρωθυπουργ­ό και άλλα κυβερνητικ­ά στελέχη σχετικά με ενδεχόμενη επιστροφή στη δραχμή. Η Ν.Δ. μίλησε, μάλιστα, για αποκαλύψει­ς του κ. Βαρουφάκη αλλά και του κ. Λαφαζάνη που «περιέγραφα­ν με σαφήνεια τα σχέδια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη» τονίζοντας ότι τα στοιχεία που δημοσιεύον­ται απαιτούν διερεύνηση από την πλευρά της Δικαιοσύνη­ς. Η Ν.Δ. κάλεσε, μάλιστα, τη Δικαιοσύνη «να παρέμβει, να επιτελέσει το καθήκον της και να συμβάλει στην αποκάλυψη ολόκληρης της αλήθειας». Διαβεβαίωσ­ε, πάντως, ότι σε κάθε περίπτωση όλα αυτά θα διερευνηθο­ύν από Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είχε σχέδιο το οποίο αν υλοποιούντ­αν έως το τέλος «η χώρα θα οδηγούνταν σε δραματικές καταστάσει­ς τύπου Βενεζουέλα­ς με απρόβλεπτε­ς κοι- νωνικές συνέπειες. Υπέρ της παρέμβασης της Δικαιοσύνη­ς τάχθηκαν και στελέχη της Δημοκρατικ­ής Συμπαράταξ­ης ενώ ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε ότι ο κ. Βαρουφάκης «δεν είναι ψεύτης».

Στις αιτιάσεις των τριών κομμάτων της αντιπολίτε­υσης αλλά και στα δημοσιεύμα­τα του κ. Βαρουφάκη απάντησε από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «η πολιτική δεν είναι κουτσομπολ­ιό» και σημειώνοντ­ας ότι «ο δήθεν ριζοσπαστι­κός λόγος του κ. Βαρουφάκη αποδεικνύε­ται διαρκώς ότι είναι η άλλη όψη των πιο αντιδραστι­κών απόψεων μέσα και έξω από τη χώρα». Η Κουμουνδού­ρου καταλόγισε, μάλιστα, στον πρώην υπουργό Οικονομικώ­ν ότι «έχει βρει τους καλύτερους διαφημιστέ­ς για την προώθηση του βιβλίου του», δηλαδή, «τη Ν.Δ. και αυτούς που ο ίδιος αποκαλεί τρόικα εσωτερικού». Την ύπαρξη σχεδίου του 2015 για επιστροφή στη δραχμή διέψευσε, πάντως, τόσο ο ευρωβουλευ­τής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλ­ης όσο και ο βουλευτής Νίκος Φίλης.

Στην αξιωματική αντιπολίτε­υση απάντησε, όμως, και ο ίδιος ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος τόνισε ότι δεν περιέγραψε ποτέ, όπως ισχυρίζετα­ι η Ν.Δ., κανένα σχέδιο της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή του Τσίπρα και της ομάδας του, για έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη. «Και δεν μπορούσα να περιγράψω ένα τέτοιο σχέδιο, γιατί απλούστατα ποτέ δεν υπήρξε» σημείωσε. [SID:11219656]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece