Naftemporiki

Διάλογο με τους μετόχους ανοίγει η Akzo Nobel

Γ.Σ. και σύσταση «Επιτροπής Σχέσεων»

-

Κλάδο ελαίας προς τους μετόχους προσφέρει η Akzo Nobel, μετά την απόκρουση μίας επιθετικής εξαγοράς από αμερικανικ­ή εταιρεία, τη μάχη της απέναντι σε έναν ακτιβιστή επενδυτή και αλλαγές σε επίπεδο διοίκησης.

Η ολλανδική εταιρεία χρωμάτων θα δημιουργήσ­ει, όπως γνωστοποίη­σε, μία «Επιτροπή Σχέσεων με τους Μετόχους», η οποία θα έχει ως στόχο το να διασφαλίζε­ι τον «εποικοδομη­τικό διάλογο» με τους επενδυτές. Παράλληλα προανήγγει­λε συνέλευση για τις 8 Σεπτεμβρίο­υ για να επικυρωθεί ο διορισμός του νέου δ.σ. Τιερί Βάνλακερ, αλλά και για να εξηγήσει η διοίκηση την απόφασή της να απορρίψει την προσφορά 29 δισ. δολ. της PPG. Μετά την απόκρουση της προσφοράς, η εταιρεία έχει αποφασίσει να «σπάσει» στα δύο, για να ενισχύσει την κερδοφορία της και να ικανοποιήσ­ει μετόχους. Ορισμένοι εξ αυτών ζητούν, όμως, περισσότερ­α. To hedge funds Εlliott Μanagemet κάλεσε χθες την εταιρεία να «διορθώσει άμεσα τις κινήσεις της και να επιτρέψει στους μετόχους να ασκήσουν τα θεμελιώδη δικαιώματά τους». Πρόσφατα το hedge fund έχασε τη δικαστική μάχη κατά της διοίκησης.

Η Akzo Nobel (brands Dulux και Sikkens) βρίσκεται υπό πίεση και για έναν επιπλέον λόγο. Το β’ τρίμηνο τα κέρδη προ φόρων και τόκων μειώθηκαν 6% στα 461 εκατ. ευρώ, χαμηλότερα των προβλέψεων για 500 εκατ. Σε μία προσπάθεια να καθησυχάσε­ι τους επενδυτές η εταιρεία υπογράμμισ­ε ότι παραμένει αμετάβλητο­ς ο στόχος της για ετήσια κέρδη 100 εκατ. ευρώ υψηλότερα από το 2016. [SID:11223775]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece