Naftemporiki

Ανεβαίνουν οι τόνοι εν όψει ΔΕΘ

Προσωπικά πυρά κατά του Αλ. Τσίπρα - Επαφές Κυρ. Μητσοτάκη με τον Κινέζο πρέσβη

-

Τους τόνους της αντιπαράθε­σης εν όψει της 82ης ΔΕΘ σήκωσε περαιτέρω χθες η Ν.Δ., κατηγορώντ­ας τον πρωθυπουργ­ό Αλέξη Τσίπρα ότι ετοιμάζει «νέα γενιά ψεμάτων».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Βασίλης Κικίλιας, κατηγόρησε τον πρωθυπουργ­ό ότι προβαίνει μόνον σε υποσχέσεις που δεν εκπληρώνον­ται. «Τα πράγματα με τον κ. Τσίπρα είναι ζοφερά, σε αυτή τη λογική μπαίνουν όλες οι υποσχέσεις. Είναι ικανός να υποσχεθεί τα πάντα στους πάντες» ανέφερε και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι εί- πε ψέματα για την κατάργηση των Πανελλαδικ­ών Εξετάσεων. «Ο κ. Τσίπρας είχε υποσχεθεί κατάργηση των εξετάσεων και τελικά ανακοίνωσε διπλές εξετάσεις. Όπως άλλαξε την τρόικα σε θεσμούς έτσι βαπτίζει τις Πανελλαδικ­ές “Κεντρικά Οργανωμένε­ς Εξετάσεις”», κατήγγειλε ο κ. Κικίλιας.

Αντίθετα, υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, «θα μιλήσει στους νέους ανθρώπους με τη γλώσσα της αλήθειας και θα παρουσιάσε­ι το δικό του όραμα για την Ελλάδα τού αύριο». «Ο πρόεδρος της Ν.Δ. μέσα από τη συνεχή επαφή με εκπροσώπου­ς επαγγελματ­ικών και κοινωνικών φορέων αλλά και με απλούς πολίτες είναι έτοιμος να παρουσιάσε­ι ένα αξιόπιστο σχέδιο με προτεραιότ­ητες για το πώς θα βγει η χώρα από την κρίση» είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης στο πλαίσιο της προετοιμασ­ίας της παρουσίας του στη 82η ΔΕΘ, όπου τιμώμενη χώρα είναι η Κίνα, συναντήθηκ­ε χθες με τον πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατία­ς της Κίνας στην Ελλάδα Τζόου Σιαολί. Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίε­ς, επιβεβαιώθ­η- κε το αμοιβαίο ενδιαφέρον για περαιτέρω ενδυνάμωση της στρατηγική­ς συνεργασία­ς Ελλάδας - Κίνας. Ο Κινέζος πρέσβης ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για την πορεία των κινεζικών επενδύσεων στη χώρα μας, καθώς και για την παρουσία της Κίνας στη φετινή ΔΕΘ.

Αργότερα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. συναντήθηκ­ε με μεταπτυχια­κούς φοιτητές του αμερικανικ­ού Πανεπιστήμ­ιου Stanford, τους οποίους διαβεβαίωσ­ε ότι «αποτελεί συνειδητή επιλογή του να πορευτεί λέγοντας την αλήθεια». [SID:11297240]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece