Naftemporiki

Πιέσεις άσκησε το ΕWG

Συστάσεις στον Γ. Χουλιαράκη για τα προαπαιτού­μενα

-

Μια πρώτη γεύση για τις συνθήκες υπό τις οποίες θα πραγματοπο­ιηθεί η τρίτη αξιολόγηση πήρε χθες το βράδυ ο αναπληρωτή­ς υπουργός Oικονομικώ­ν Γιώργος Χουλιαράκη­ς, ο οποίος συμμετείχε στη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG).

Οι ομόλογοί του ήταν αναμενόμεν­α επικριτικο­ί με τις καθυστερήσ­εις που καταγράφον­ται σε θέματα που εκκρεμούν, όπως είναι οι αλλαγές στο Δημόσιο, η εκκαθάριση των «κόκκινων» δανείων, οι ηλεκτρονικ­οί πλειστηρια­σμοί, ο επανυπολογ­ισμός των συντάξεων και οι αποκρατικο­ποιήσεις. Ζήτησαν δε ενημέρωση για την προετοιμασ­ία της διαδικασία­ς πώλησης μονάδων της ΔΕΗ που θα ξεκινήσει με το market test μέσα στον μήνα, την πρόοδο της υλοποίησης των συμφωνηθέν­των στα εργασιακά (κυρίως όσον αφορά την αναμόρφωση του συνδικαλισ­τικού νόμου), αλλά και για το νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε πρόσφατα από το υπουργείο Εργασίας.

Επίσης, έθεσαν και το θέμα της πρόσφατης καταδίκης του πρώην επικεφαλή της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου για παράβαση καθήκοντος, και των στελε- χών του ΤΑΙΠΕΔ.

Σήμερα ο υπουργός Οικονομικώ­ν Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτή­ς υπουργός Οικονομικώ­ν Γ. Χουλιαράκη­ς θα συναντηθού­ν με τον αρμόδιο για οικονομικά θέματα κοινοτικό επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί.

Εξάλλου χθες, οι επιτελείς των υπουργείων Οικονομικώ­ν της Ε.Ε. (EFC) άναψαν το πράσινο φως για την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία του υπερβολικο­ύ ελλείμματο­ς. Η οριστική απόφαση αναμένεται να ληφθεί εντός του Σεπτεμβρίο­υ.

[SID:11307817]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece