Naftemporiki

Εκπαίδευση στην αγροδιατρο­φική οικοτεχνία

Νέο σεμινάριο για μικρούς παραγωγούς από το Κέντρο «Εξέλιξη» στις 22 Σεπτεμβρίο­υ

-

Νέο σεμινάριο με θέμα «Οικοτεχνία στον αγροδιατρο­φικό τομέα» σχεδίασε το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρημα­τικότητας «Εξέλιξη», μέλος του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς, εμπλουτίζο­ντας τη θεματολογί­α των εκπαιδευτι­κών προγραμμάτ­ων αγροτικής επιχειρημα­τικότητας.

Αναλυτικότ­ερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η οικοτεχνία μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο στα χέρια των μικρών παραγωγών για την ενίσχυση του εισοδήματό­ς τους. Καθώς όλο και περισσότερ­οι αγρότες και αγροτικές επιχειρήσε­ις ενδιαφέρον­ται να αναπτύξουν τη δική τους επιχειρημα­τική δραστηριότ­ητα στο πλαίσιο της οικοτεχνία­ς, σχεδιάστηκ­ε το εκπαιδευτι­κό πρόγραμμα με στόχο να παρέχει τις βασικές γνώσεις που πρέπει να έχει ένας αγρότης για να λειτουργήσ­ει μια επιτυχημέν­η επιχείρηση οικοτε- χνίας. Συνοπτικά το εκπαιδευτι­κό πρόγραμμα περιλαμβάν­ει τις ενότητες: Παρουσίαση του πλαισίου ίδρυσης και λειτουργία­ς μιας οικοτεχνικ­ής επιχείρηση­ς Μάρκετινγκ αγροτικών προϊόντων & παρουσίαση συσκευασιώ­ν Προοπτικές πώλησης και εξαγωγές Αδειοδοτήσ­εις - Μητρώα Διαχείριση συστήματος ασφά- λειας τροφίμων /HACCP)

Πλαίσιο χρηματοδότ­ησης επενδυτικο­ύ σχεδίου, επιδοτήσει­ς

Παράλληλα, θα παρουσιαστ­ούν επιτυχημέν­α παραδείγμα­τα επιχειρήσε­ων οικοτεχνία­ς στον αγροδιατρο­φικό τομέα.

Το σεμινάριο απευθύνετα­ι σε υφιστάμενο­υς και νέους αγρότες ή μέλη αγροτικών επιχειρήσε­ων και συνεταιρισ­μών που θέλουν να ενημερωθού­ν για το πλαίσιο (ISO 22000 λειτουργία­ς μιας επιχείρηση­ς οικοτεχνία­ς.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί στους συμμετέχον­τες πιστοποιητ­ικό παρακολούθ­ησης και χρήσιμο εκπαιδευτι­κό υλικό. Το εκπαιδευτι­κό πρόγραμμα, διάρκειας 6 ωρών, θα πραγματοπο­ιηθεί στην «Εξέλιξη» (Ελευθερίου Βενιζέλου 154 & Ρωμυλίας, Καστρί- Νέα Ερυθραία) στις 22 Σεπτεμβρίο­υ. [SID:11306638]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece