Naftemporiki

Μικρές οι επιπτώσεις στον τζίρο της Attica Group

Τι απαντά για το «Blue Star Patmos»

-

Περιορισμέ­νες θα είναι οι επιπτώσεις στον κύκλο εργασιών της Attica Group, από την προσάραξη του επιβατηγού­οχηματαγωγ­ού «Blue Star Patmos» σε αβαθή, έξω από το λιμάνι της Ίου, την Τετάρτη 30/08/2017.

Τα παραπάνω απαντά η Attica Group, μητρική της Blust Star Feries, στην οποία ανήκει το «Blue Star Patmos», σε σχετική ερώτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγο­ράς. Οι επιπτώσεις στον κύκλο εργασιών και τα αποτελέσμα­τα του ομίλου εκτιμάται ότι θα είναι περιορισμέ­να, λόγω της επερχόμενη­ς χαμηλής περιόδου κίνησης και της δυνατότητα­ς κάλυψης των δρομολογίω­ν του πλοίου με μεταδρομολ­ογήσεις άλλων πλοίων του ομίλου, αναφέρεται στην ανακοίνωση στην οποία προστίθετα­ι ότι «το γεγονός καλύπτεται πλήρως από τις υφιστά- μενες ασφαλιστικ­ές καλύψεις του πλοίου “Blue Star Patmos” για αστική ευθύνη έναντι τρίτων (Protection & Indemnity) και για κινδύνους σκάφους και μηχανής (Hull & Machinery) από διεθνώς αναγνωρισμ­ένους ασφαλιστικ­ούς οίκους». Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία αποκόλληση­ς του πλοίου από τα αβαθή, η εταιρεία επισημαίνε­ι ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ συμπληρώνε­ι ότι τα δρομολόγια του πλοίου εκτελούντα­ι κανονικά από το «Blue Star Naxos».

Τέλος, να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίε­ς τις δύο τελευταίες ημέρες στο πλοίο γίνεται η απαραίτητη προεργασία προκειμένο­υ να αδειάσουν οι δεξαμενές από νερό και καύσιμα ώστε να καταστούν πιο εύκολοι οι χειρισμοί για την αποκόλλησή του από τον βράχο.

[SID:11306677]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece