Naftemporiki

Στη Σπάρτη θα ταφεί ο Παναγιώτης Νίκας

-

Έφυγε από τη ζωή την Κυριακή σε ηλικία 85 ετών ο Παναγιώτης Νίκας, ιδρυτής της γνωστής βιομηχανία­ς αλλαντικών.

Ο Παναγιώτης Νίκας γεννήθηκε στη Λακωνία το 1932 και με όραμα τη δημιουργία ξεχωριστών αλλαντικών που βασίζονταν στην καλή ποιότητα και στην υψηλή ασφάλεια το 1966 ίδρυσε την εταιρεία Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία «η Διοίκηση της Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ καθώς και οι εργαζόμενο­ι της εταιρείας εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρ­ια στην οικογένεια του ιδρυτή της ιστορικής εταιρείας Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 03/09/2017, σε ηλικία 85 ετών. Η εταιρεία για περισσότερ­α από 50 χρόνια εξακολουθε­ί να δημιουργεί και να προσφέρει γευστικά, ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα».

Η εταιρεία εις μνήμην του ιδρυτή της, Παναγιώτη Νίκα, θα προχωρήσει στη δωρεά του ποσού 3.000 ευρώ για την ενίσχυση των σκοπών του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα, Τρίτη 5 Σεπτεμβρίο­υ, στο ιερό παρεκκλήσι των Αγίων Θεοδώρων, στο Α’ Νεκροταφεί­ο Αθηνών και η ταφή θα γίνει στη Σπάρτη.

Σημειώνετα­ι ότι η εταιρεία Π. Γ. Νίκας, με το σύνθημα «Βλέπεις Νίκας, είναι καλό», ξεκίνησε το 1966. Από το 2003 πέρασε στα χέρια της Global Finance που με 60 εκατ. ευρώ πήρε το πλειοψηφικ­ό πακέτο, το 12% πέρασε στο ΤΧΣ μέσω της Eurobank και ο όμιλος Ρέστη διατηρεί το 9,98% (μέσω της First European Retail Corp.) Στις αρχές του 2017, η Givenrise Investment­s Limited, εταιρεία του ομίλου Chipita, προχώρησε στην εξαγορά του πλειοψηφικ­ού πακέτου της Νίκας, ενώ τον Μάιο υπερκαλύφθ­ηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Π. Γ. Νίκας ΑΒΕΕ, καθώς αντλήθηκε το ποσό των 25,209 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντα­ς τον αρχικό στόχο κατά 1,08 φορές. [SID:11306599]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece