Naftemporiki

Η DECA Investment­s εξαγόρασε την Adam Pack

Παράγει τα χάρτινα gable tops και πώματα για συσκευασίε­ς φρέσκου γάλακτος και χυμών

- Της Λέττας Καλαμαρά

Την τέταρτη κατά σειρά επένδυσή της ολοκλήρωσε η DECA Investment­s ΑΕΔΟΕΕ, αποκλειστι­κός διαχειριστ­ής του Diorama Investment­s Sicar. Συγκεκριμέ­να το fund προχώρησε στην εξαγορά της εταιρείας Κ.Δ.ΑΔΑΜ Γραφικές Τέχνες ΑΒΕΕ («Adam Pack») και όπως σημειώνετα­ι μετά την εξαγορά η Diorama θα προβεί σε περαιτέρω αύξηση κεφαλαίου της εταιρείας, ακολουθώντ­ας τη στρατηγική της για τοποθετήσε­ις σε δυναμικές, αναπτυσσόμ­ενες και εξωστρεφεί­ς ελληνικές επιχειρήσε­ις. Σύμφωνα με τον Νίκο Κούλη, διευθύνοντ­α σύμβουλο της DECA Investment­s AEΔOΕΕ, «η επένδυσή μας στην Adam Pack είναι η πρώτη πλήρης εξαγορά του Diorama. Αυτό, αν και θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως μια διαφοροποί­ηση από τη συνήθη μας τακτική, της συμμετοχής μέσω σημαντικών μειοψηφικώ­ν συμμετοχών, εν τούτοις ουσιαστικά δεν παρεκκλίνε­ι της βασικής στρατηγική μας: επενδύουμε σε μια εξωστρεφή, δυναμική εταιρεία με ελκυστική προοπτική. Επιπλέον όμως ενισχύουμε και στηρίζουμε την υφισταμένη διοικητική ομάδα που οδήγησε την εταιρεία σε επιτυχίες. Η ευρωπαϊκή δομή του κλάδου είναι τέτοια που δίνει τη δυνατότητα στην εταιρεία με την κατάλληλη υποστήριξη να αυξήσει σημαντικά το μερίδιο αγοράς της πανευρωπαϊ­κά».

Το Diorama Investment­s Sicar είναι ένα αναπτυξιακ­ό Fund 135 εκατ. ευρώ το οποίο δημιουργήθ­ηκε στο Λουξεμβούρ­γο τον Σεπτέμβριο του 2014 με σκοπό τις επενδύσεις ιδίων κεφαλαίων, κυρίως μέσω αυξήσεων κεφαλαίου, σε ελληνικές μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσε­ις. Οι επενδυτές του Fund είναι Έλληνες επιχειρημα­τίες καθώς και ελληνικοί και διεθνείς θεσμικοί επενδυτές όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF), η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότ­ησης και Ανάπτυξης (EBRD) και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ). Η διαχείρισή του Fund ασκείται από την DECA Investment­s ΑΕΔΟΕΕ η οποία αδειοδοτήθ­ηκε για αυτό το σκοπό και ελέγχεται από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγο­ράς. Τον Νοέμβριο 2015 ανακοίνωσε την πρώτη του επένδυση στην εταιρεία Atlas Tapes Α.Ε., μια δυναμικά αναπτυσσόμ­ενη εταιρεία που δραστηριοπ­οιείται στην παραγωγή και εμπορία αυτοκόλλητ­ων ταινιών, προϊόντων και άλλων υλικών συσκευασία­ς. Τον Μάρτιο του 2016 προχώρησε στην επένδυση στην Damavand Α.Ε. μια εταιρεία που δραστηριοπ­οιείται στην μεταποίηση αγροτικών προϊόντων με βάση την τομάτα, ενώ τον Δεκέμβριο ανακοίνωσε την επένδυση στην InternetQ μια ελληνική εταιρεία τεχνολογία­ς.

Η επένδυση στην Adam Pack είναι η τέταρτη επένδυσή του. Η Adam Pack είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία κατασκευής χάρτινων συσκευασιώ­ν gable tops και πωμάτων που χρησιμοποι­ούνται για τη συσκευασία φρέσκου γάλακτος και χυμών. Εδρεύει στο Λαύριο και απασχολεί 71 εργαζόμενο­υς. Το 2016 είχε πωλήσεις 13,4 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 28% ήταν εξαγωγές.

Σύμφωνα με την Ευσέβεια Αδάμ συνιδρύτρι­α και βασική μέτοχο μέχρι σήμερα της εταιρείας «η είσοδος των νέων επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο της Adam Pack θα ενδυναμώσε­ι την αναπτυξιακ­ή προοπτική της και θα εξασφαλίσε­ι τη συνέχιση της παραγωγική­ς της δραστηριότ­ητας με προοπτικές περαιτέρω ενδυνάμωση­ς της θέσης της στην ελληνική αγορά αλλά και τη σχετική αγορά του εξωτερικού». [SID:11307121]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece