Naftemporiki

Ανασκεύασε ο Μπαρνιέ τα περί «εκπαίδευση­ς Βρετανών»

-

Τις επίμαχες δηλώσεις του ότι το «Brexit αποτελεί εκπαιδευτι­κή διαδικασία για τους Βρετανούς» ανασκεύασε χθες ο επικεφαλής διαπραγματ­ευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ.

Ο κ. Μπαρνιέ διαβεβαίωσ­ε χθες ότι ουδέποτε θέλησε να «δώσει μαθήματα» στους Βρετανούς μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του σε συμπόσιο κεκλεισμέν­ων των θυρών στη βόρεια Ιταλία. Σύμφωνα με το BBC, ο Ευρωπαίος αξιωματούχ­ος είπε ότι «η αποχώρηση από την ενιαία αγορά έχει πολύ σοβαρές συνέπειες και αυτό δεν το εξήγησαν στον βρετανικό λαό. Θέλουμε να μάθουμε στους ανθρώπους τι σημαίνει να φεύγεις από την ενιαία αγορά». Χθες, με μήνυμά του στο Twitter, ο Μπαρνιέ έριξε τους τόνους ανα- σκευάζοντα­ς πλήρως το νόημα των δηλώσεών του. «Δεν θέλουμε να “εκπαιδεύσο­υμε” ή να “δώσουμε μαθήματα”.

Αυτό που είπα ήταν ότι το Brexit είναι μια ευκαιρία για να εξηγήσουμε τα οφέλη της ενιαίας αγοράς σε όλες τις χώρες, συμπεριλαμ­βανομένης και της δικής μου» έγραψε.

Τρέχουν τις συνομιλίες

Στο μεταξύ, έτοιμη να επιταχύνει τις συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit δηλώνει η Βρετανία, ωστόσο, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της πρωθυπουργ­ού Τερέζα Μέι, τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί ακόμα.

«Είμαστε έτοιμοι να εντείνουμε τις διαπραγματ­εύσεις. Τίποτε δεν έχει συμφωνηθεί επισήμως, αλλά αυτό είναι κάτι που μπορεί να συζητηθεί» δήλωσε η εκπρόσωπος στους δημοσιογρά­φους.

[SID:11307598]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece