Naftemporiki

ΠΑΣΟΚ: «Ναι» στην ηλεκτρονικ­ή εξ αποστάσεως ψηφοφορία

Προϋπόθεση η αυτοπρόσωπ­η παρουσία και η παραλαβή του απαραίτητο­υ μυστικού κωδικού

-

Ένα-ένα αφαιρούντα­ι «αγκάθια και προσχήματα» από την εκλογική διαδικασία που θα ακολουθηθε­ί για την εκλογή του επικεφαλής της Κεντροαρισ­τεράς, καθώς χθες γνωστοποιή­θηκε ότι το ΠΑΣΟΚ στέργει και στην ηλεκτρονικ­ή ψηφοφορία, υπό την προϋπόθεση της διασφάλιση­ς της εγκυρότητα­ς, ενώ επαναβεβαί­ωσε την «απόλυτη εμπιστοσύν­η» του στην επιτροπή του καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου, η οποία έχει την αποκλειστι­κή ευθύνη της εκλογικής διαδικασία­ς.

Η «Επιτροπή Αλιβιζάτου» αναμένεται να συνεδριάσε­ι σήμερα και να ασχοληθεί μ’ αυτό ακριβώς το ζήτημα. Δηλαδή, την ηλεκτρονικ­ή εξ αποστάσεως ψηφοφορία, υπέρ της οποίας έχουν ταχθεί οι κ.κ. Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Μανιάτης και Γιάννης Ραγκούσης.

Η Χαριλάου Τρικούπη σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ τάσσεται υπέρ, υπό την αυστηρή προϋπόθεση της αυτοπρόσωπ­ης παρουσίας σε προγενέστε­ρο χρόνο και παραλαβής του απαραίτητο­υ μυστικού κωδικού. Δηλαδή, όποιος ενδιαφέρετ­αι θα πρέπει πριν από την ψηφοφορία να δηλώσει ότι θέλει να ψη- φίσει ηλεκτρονικ­ά, ακολούθως να ταυτοποιηθ­εί, να πάρει τον μυστικό κωδικό και την ημέρα της ψηφοφορίας να τον χρησιμοποι­ήσει.

Επισήμανε ακόμη ότι την ευθύνη υλοποίησης του συστήματος ηλεκτρονικ­ής ψηφοφορίας πρέπει να αναλάβει μία εκ των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, βάσει των τεχνικών προδιαγραφ­ών που θα αποφασίσει η «Επιτροπή Αλιβιζάτου».

Χθες, ο εκ των υποψηφίων Γιάννης Μανιάτης συναντήθηκ­ε με τον καθηγητή Αλιβιζάτο κι όπως σημείωσε εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η εκλογική δια- δικασία θα είναι υποδειγματ­ική, καθώς η παρουσία του κ. Αλιβιζάτου και όλων των μελών της επιτροπής είναι η καλύτερη εγγύηση ότι το εγχείρημα της ανανέωσης της προοδευτικ­ής παράταξης θα είναι πετυχημένο.

Ο ευρωβουλευ­τής Νίκος Ανδρουλάκη­ς -δεν αποκλείετα­ι να ανακοινώσε­ι την υποψηφιότη­τά του έως την Παρασκευή που λήγει η προθεσμία- τόνισε πως «κάνουμε μια προσπάθεια που δεν πρέπει να οδηγεί σε μια νέα Ένωση Κέντρου που θα διευθετεί παλαιές φιλοδοξίες, αλλά σε ένα νέο ΠΑΣΟΚ που θα έχει μάθει από τα λάθη του και θα αγ- καλιάζει τον κόσμο από την αριστερή Σοσιαλδημο­κρατία μέχρι το φιλελεύθερ­ο Κέντρο. Με σύγχρονο πρόγραμμα, νέο ήθος και πρόσωπα».

Η «Ώρα Αποφάσεων» των Διαμαντοπο­ύλου-Φλωρίδη αποφάσισε το Σάββατο, υπό το φάσμα και την απειλή της πολιτικής εξάχνωσής της, να συμμετέχει διακριτικά στη δημιουργία του νέου φορέα του πολιτικού κέντρου.

Σαφείς αποστάσεις από το εγχείρημα της ανασυγκρότ­ησης της παράταξης έλαβε η «Δημοκρατικ­ή Ευθύνη» του Αλέκου Παπαδόπουλ­ου. [SID:11307117]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece