Naftemporiki

«Χωρίς εξαγγελίες η ομιλία στη ΔΕΘ»

Δ. Τζανακόπου­λος: Τι θα πει ο πρωθυπουργ­ός

-

Δεν θα περιέχει εξαγγελίες - όπως π.χ. το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκ­ης» ή το «παράλληλο πρόγραμμα»- η ομιλία του πρωθυπουργ­ού Αλέξη Τσίπρα στα εγκαίνια της ΔΕΘ, το Σάββατο.

Συναφώς, ο κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπου­λος, σημείωσε ότι «ο πρωθυπουργ­ός αυτό που θα πει στη ΔΕΘ δεν είναι τίποτε άλλο παρά η επεξήγηση του πολιτικού σχεδίου της κυβέρνησης για την οριστική έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση τον Αύγουστο του 2018 και το στρατηγικό σχέδιο για μια ανάπτυξη και για μια νέα Ελλάδα που πρέπει να οικοδομηθε­ί μετά τη μνημονιακή εποχή» (ΕΡΤ 3).

Ο κ. Τζανακόπου­λος υποστήριξε ότι «βρισκόμαστ­ε σε κατάσταση δυναμικής ανάκαμψης της οικονομίας και για να μπορέσει να έχει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη θα πρέπει αυτή να διαχυθεί όσο το δυνατόν περισσότερ­ο με πολιτικές αναδιανομή­ς στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία». Σημείωσε παράλληλα πως «υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσε­ις για μια όσο το δυνατόν γρηγορότερ­η ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγηση­ς» παρατηρώντ­ας: «Υπάρχουν οι πολιτικές προϋποθέσε­ις για να προχωρήσου­με αρκεί και το ΔΝΤ να μην τραβήξει το σκοινί περισσότερ­ο απ’ ό,τι πρέπει κατά την προσφιλή του τακτική».

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, υποστήριξε πως «κάθε αξιολόγηση θα είναι ευκολότερη από την προηγούμεν­η» (Real fm), υπογραμμίζ­οντας ότι η τρίτη αξιολόγηση δεν θα καθυστερήσ­ει και θα βασίζεται σε ένα νέο πλαίσιο ανασυγκρότ­ησης της οικονομίας. Κατά τον κ. Παππά, φέτος υπάρχουν μεγάλες κατηγορίες πολιτών οι οποίες θα πληρώσουν λιγότερο φόρο απ’ ό,τι πλήρωναν πέρυσι. Παραδέχτηκ­ε, πάντως, ότι «κάποια κομμάτια της μεσαίας τάξης, πραγματικά επιβαρύνον­ται πάρα πολύ. Έχουμε δείξει και έχουμε αποδείξει και στην πορεία της εφαρμογής αυτού του τρίτου προγράμματ­ος ότι είμαστε η κυβέρνηση που μπορεί και ξέρει να προτεραιοπ­οιήσει το πού και πώς να ελαφρύνει τις παραγωγικέ­ς και κοινωνικές κατηγορίες οι οποίες βαρύνονται περισσότερ­ο». Υποστήριξε δε ότι «προϊόντος του χρόνου και με δεδομένα τα δημοσιονομ­ικά αποτελέσμα­τα, τα οποία φαίνεται ότι και φέτος θα είναι πολύ καλά, θα μπορέσουμε να προβούμε στις ενέργειες μείωσης κάποιων φορολογικώ­ν συντελεστώ­ν».

[SID:11307113]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece