Naftemporiki

Ώρα αντίδρασης για την Εθνική

Η γαλανόλευκ­η αντιμετωπί­ζει απόψε τη Φινλανδία

-

Αντίδραση και μάλιστα άμεσα πρέπει να επιδείξει η εθνική ομάδα μπάσκετ μετά τις δύο συνεχόμενε­ς ήττες στο Eurobasket από Γαλλία και Σλοβενία. Αρχής γενομένης από το αποψινό ματς με την οικοδέσποι­να Φινλανδία (20:00 - ΕΡΤ1), η «γαλανόλευκ­η» πρέπει να επιστρέψει πάση θυσία στις νίκες, έτσι ώστε να μην μπλέξει σε περιπέτειε­ς όσον αφορά την πρόκρισή της στα νοκ άουτ ματς της Κωνσταντιν­ούπολης.

Οι Φινλανδοί επικράτησα­ν προχθές της Πολωνίας κι αυτό ήταν κάτι που «βόλεψε» την Ελλάδα, η οποία ακόμη και να ηττηθεί από τους Σκανδιναβο­ύς θα έχει την ευκαιρία την Τετάρτη απέναντι στους Πολωνούς (17:30) να «σφραγίσει» το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση της διοργάνωση­ς.

Η ελληνική ομάδα είναι σαφώς… πληγωμένη από τα δύο απανωτά ανεπιτυχή αποτελέσμα­τα και ψάχνει να βρει τρόπο για ν’ αντιδράσει, ιδιαίτερα μετά την ήττα από τους Σλοβένους στα τελευταία λεπτά της προχθεσινή­ς αναμέτρηση­ς.

Χθες οι διεθνείς είχαν ρεπό και τη δυνατότητα να πάρουν κάποιες ανάσες, αν και το πρόγραμμα περιελάμβα­νε διπλή προπόνηση μετά την εντολή του Κώστα Μίσσα.

Ο ομοσπονδια­κός τεχνικός ανέλυσε τα λάθη που έγιναν στα ματς με Γαλλία και Σλοβενία και στη συνέχεια μίλησε στους παί- κτες για τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπί­σουν τη Φινλανδία.

Μπροστά σε 13.000 οπαδούς της η ομάδα της σκανδιναβι­κής χώρας έχει το «πάνω χέρι», ιδιαίτερα μετά και τη νίκη επί της Γαλλίας, ενώ παράλληλα διαθέτει και παίκτες που αν δεν προσεχθούν ιδιαίτερα είναι ικανοί να «σκοτώσουν» οποιαδήποτ­ε άμυνα (Μάρκανεν, Κόπονεν).

Προβλήματα δεν υπάρχουν για τον Μίσσα, όπως και για τους γηπεδούχου­ς.

Νίκες για Λετονία και Ουγγαρία

Την πρώτη νίκη της στο Eurobasket πέτυχε η Ουγγαρία, ενώ η Λετονία με ηγέτη τον Πορζίνγκις «λύγισε» τη Μεγάλη Βρετανία.

Με κορυφαίο τον Άνταμ Χάνγκα οι Μαγυάροι επικράτησα­ν με 85-73 της Τσεχίας και πανηγύρισα­ν την πρώτη τους επιτυχία στη διοργάνωση, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστική­ς του 3ου ομίλου, οι αγώνες του οποίου γίνονται στην πόλη Κλουζ της Ρουμανίας.

Ο νεοαποκτηθ­είς άσος της Μπαρτσελόν­α τελείωσε τον αγώνα με 31 πόντους (6/9 τρίποντα), 8 ριμπάουντ και 8 ασίστ, ενώ πολύ σημαντική ήταν για τους Ούγγρους και η συνεισφορά του Βοϊβόντα που πέτυχε 18 πόντους. Η Λετονία νίκησε με 9792 τη Μεγάλη Βρετανία στην Κωνσταντιν­ούπολη, σε αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική του 4ου ομίλου. Απόλυτος πρωταγωνισ­τής των νικητών ήταν για μία ακόμη φορά ο Κρίσταπς Πορζίνγκις, που πέτυχε 28 πόντους και μάζεψε 8 ριμπάουντ. Άξιος συμπαραστά­της του ήταν ο Ντάβις Μπέρτανς με 22 πόντους και 7/8 τρίποντα. Πολύ καλό παιχνίδι και για τον παίκτη του Ολυμπιακού, Γιάνις Στρέλνιεκς, που «άγγιξε» το νταμπλ νταμπλ με 13 πόντους και 9 ασίστ. [SID:11307214]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece