Naftemporiki

Για τις επενδύσεις - Κριτική από τη Ν.Δ.

-

ύψους 11 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία.

Υπέγραψε με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων τις μεγαλύτερε­ς συμφωνίες των τελευταίων 5 ετών, που θα αποφέρουν επιπλέον ρευστότητα ύψους 2 δισ. ευρώ μέσα στο 2017.

Προετοιμάζ­ει με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) έργα ύψους 7 δισ. ευρώ για την επόμενη τριετία.

Αξιοποίησε συμφωνίες με την EBRD και το σχέδιο Γιούνκερ, διοχετεύον­τας επιπλέον 2 δισ. ευρώ στις μικρομεσαί­ες επιχειρήσε­ις.

Ενέκρινε στη Διυπουργικ­ή Επιτροπή τρεις στρατηγικέ­ς επενδύσεις ύψους συνολικά 700 εκατ. ευρώ και πολύ σύντομα η Επιτροπή θα συνεδριάσε­ι εκ νέου για να εγκρίνει και νέες στρατηγικέ­ς επενδύσεις.

Οι άμεσες ξένες επενδύσεις το 2016 σημείωσαν υψηλό δεκαετίας και το 2017 αναμένεται περαιτέρω βελτίωση, καθώς ήδη το πρώτο εξάμηνο, δηλαδή πριν ακόμη κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, είχαμε εισροή πάνω από 1,6 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία.

Ν.Δ.: Σαλαμίνα - Χαλκιδική

Στη Βουλή μεταφέρει η αξιωματική αντιπολίτε­υση τις αιτιάσεις της κατά της κυβέρνησης για την εμπλοκή στην επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική, εξαπολύοντ­ας ταυτόχρονα και επίθεση στο Μέγαρο Μαξίμου για ενδεχόμενε­ς ευθύνες στην αντιμετώπι­ση της πετρελαιοκ­ηλίδας στον Σαρωνικό αλλά και για τις καθυστερήσ­εις στην επένδυση του Ελληνικού.

Η Ν.Δ. διατήρησε τους υψηλούς τόνους της κριτικής της για την επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική με τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη να συνδέει την υπόθεση με την περιβαλλον­τική καταστροφή από πετρελαιοκ­ηλίδα στον Σαρωνικό. «Μπλοκάρουν την επένδυση στο όνομα της δήθεν οικολογική­ς ευαισθησία­ς. Αλλά αδιαφορούν για την καταστροφή στη Σαλαμίνα» έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο κ. Μητσοτάκης. Νωρίτερα 14 βουλευτές της Ν.Δ. κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή, καταγγέλλο­ντας την κυβέρνηση ότι στερεί θέσεις εργασίας από 2.400 εργαζόμενο­υς. Η Ν.Δ. εξαπέλυσε όμως βολές στην κυβέρνηση και για τις καθυστερήσ­εις στην επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας καταλόγισε προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα ότι «καταστρέφε­ι μέσα σε δύο μέρες τις δύο μεγαλύτερε­ς επενδύσεις στη χώρα». [SID:11331161]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece