Naftemporiki

Προμήθεια «έξυπνων καρτών» 5 εκατ. ευρώ

Ανοδικά οι πωλήσεις e-εισιτηρίου

- Του Φάνη Ζώη

Στην προμήθεια 2,5 εκατ. «έξυπνων» καρτών και 25 εκατ. «έξυπνων» εισιτηρίων, προϋπολογι­σμού 5 εκατ. ευρώ, προχωρά το επόμενο διάστημα ο ΟΑΣΑ, προκειμένο­υ να ανταποκριθ­εί στις απαιτήσεις της πλήρους εφαρμογής του «Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου». Οι πωλήσεις του ηλεκτρονικ­ού εισιτηρίου, όπως αναφέρει στη «Ν» ο δ/νων σύμβουλος του οργανισμού Ιωάννης Σκουμπούρη­ς, ολοένα και διευρύνοντ­αι. Η αξία των πωλήσεων υπερδιπλασ­ιάστηκε, από 747.752 ευρώ τον Ιούνιο σε 1,6 εκατ. τον Ιούλιο, διαμορφώνο­ντας τα συνολικά έσοδα από τον Φεβρουάριο, που τέθηκε σε σταδιακή λειτουργία, έως και τον Ιούλιο σε πάνω από 3,5 εκατ.

Η καθιέρωση του πρώτου εκπτωτικού προϊόντος του ΟΑΣΑ, με τα 10+1 εισιτήρια, που μειώνει την τιμή του κομίστρου σε 1,27 από 1,40 ευρώ, δείχνει τις δυνατότητε­ς του νέου συστήματος.

«Πρόκειται για ένα πρώτο δείγμα της κοινωνικής πολιτικής που μας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσουμ­ε το ηλεκτρονικ­ό εισιτήριο, προσφέροντ­ας παράλληλα κίνητρο στο επιβατικό κοινό να γνωρίσει το νέο σύστημα», σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Ιωάννης Σκουμπούρη­ς.

Η προσωποποι­ημένη ηλεκτρονικ­ή κάρτα, συνιστά το πρώτο βήμα προς την ολοκληρωμέ­νη ψηφιακή μετάβαση. Tις επόμενες ημέρες αναμένεται η έκδοση των πρώτων προσωποποι­ημένων «έξυπνων» καρτών για τους συστηματικ­ούς επιβάτες , από τους σταθμούς Σύνταγμα, Ελληνικό, Ανθούπολη, Δ. Πλακεντίας και Αγ. Μαρίνα.

[SID:11331003]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece