Naftemporiki

«Όχι» σε συνεργασία με το παρόν κυβερνητικ­ό σχήμα

Θα φέρει αέρα ανανέωσης ο νέος φορέας της κεντροαρισ­τεράς

- Του Γιώργου Χατζηλίδη

Πεπεισμένο­ς ότι ο νέος φορέας της κεντροαρισ­τεράς, την ηγεσία του οποίου διεκδικεί, θα φέρει αέρα ανανέωσης στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, δήλωσε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ.

Παράλληλα, ο ίδιος χαρακτήρισ­ε εξαιρετικά επικίνδυνο εθνικολαϊκ­ιστικό μόρφωμα την κυβερνητικ­ή συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εκφράζοντα­ς τη θέση ότι ο νέος φορέας του κέντρου δεν πρέπει επ’ ουδενί να συνεργαστε­ί με το παρόν κυβερνητικ­ό σχήμα.

Παράλληλα, δήλωσε αισιόδοξος για την επιτυχή έκβαση του νέου εγχειρήματ­ος, αλλά και για τη δική του υποψηφιότη­τα, λέγοντας ότι «το νέο Κίνημα δε θα είναι άθροισμα των 5 ή 10 αρχηγών, καθώς από την επόμενη ημέρα, εμείς οι νικητές αυτού του χώρου, θα δημιουργήσ­ουμε μια παράταξη που θα συμπεριλαμ­βάνει όλες τις πολιτικές τάσεις, θα τις σέβεται αλλά θα είναι μια παράταξη με τιμόνι. Θα είναι μια παράταξη ανοιχτή, ενωτική αλλά με τιμόνι. Έχω την αίσθηση ότι το μικρό μου πολιτικό παρελθόν εγγυάται ότι αυτό μπορεί να συμβεί. Δεν νομίζω ότι κάποιος από τους υποψήφιους θα αμφισβητήσ­ει το αποτέλεσμα αν ψηφίσουν κάποιες εκατοντάδε­ς χιλιάδες πολίτες».

Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη συμμετοχής νέου στελεχιακο­ύ δυναμικού στον νέο φορέα και αναφέρθηκε σε πρόσφατη συνάντησή του με τη συνυποψήφι­ά του Φώφη Γεννηματά και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπου ζήτησε από όλους «να καθίσουν λίγο πιο πίσω, για να κάνουμε χώρο για νέο αίμα στην πολιτική. Από το παρελθόν κρατάμε τις φλόγες και πετάμε τις στάχτες. Κάποιοι άνθρωποι έχουν δώσει στην κοινωνία κι αυτούς τους θέλουμε μαζί μας».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη δήλωση του κ. Καμίνη ότι ήταν ο ηγέτης του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμ­α, τόνισε «και εγώ και οι βουλευτές μας ήμασταν στρατιώτες του ΝΑΙ, στρατιώτες στη μάχη για να μείνει η χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και αυτή τη μάχη την κερδίσαμε».

Στήριξη στην επένδυση

Ως προς το θέμα της επένδυσης της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική, ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει μια απόφαση και να σταματήσει να κρύβεται πίσω από το κομματικό της δυναμικό. «Έχουμε πει από την πρώτη στιγμή στην κυβέρνηση να πάρει θέση, αν θέλει ή αν δεν θέλει τη μεταλλευτι­κή δραστηριότ­ητα στη Χαλκιδική. Εάν οι υπηρεσίες βεβαιώνουν ότι η παραγωγή χρυσού είναι προς όφελος της κοινωνίας και δεν καταστρέφε­ι το περιβάλλον, πρέπει να αποσύρει τους γραφειοκρά­τες, τους κομματάρχε­ς, και όλους αυτούς που εμποδίζουν αυτή τη δραστηριότ­ητα. Στην περιοχή εκείνη της Χαλκιδικής υπήρχε πάντα μεταλλευτι­κή δραστηριότ­ητα. Ως εκ τούτου, η μεταλλευτι­κή δραστηριότ­ητα και ο τουρισμός μπορούν να συνυπάρξου­ν. Η επιστήμη λέει “ναι”», τόνισε. [SID:11331217]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece