Naftemporiki

Βολές κατά κυβέρνησης αλλά και Ν.Δ.

- Β. Βεγ.

έλη» τόσο προς τον πρω«Βθυπουργό

και την κυβέρνηση όσο και προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Ν.Δ. για τις οικονομικέ­ς τους πολιτικές εξαπέλυσε από την 82η ΔΕΘ ο γενικός γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπα­ς, ασκώντας παράλληλα δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα της μόλυνσης του Σαρωνικού, ενώ απέρριψε για μια ακόμη φορά την προοπτική συνεργασία­ς του ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Σφαγή εργαζομένω­ν»

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, το μέλλον που ο Αλέξης Τσίπρας επιφυλάσσε­ι στους εργαζόμενο­υς είναι η διαιώνιση της πολιτικής των μνημονίων και «το λεγόμενο Grinvest του κ. Τσίπρα θα έρθει με τη σφαγή των εργαζομένω­ν, με τη φθηνή εργατική δύναμη, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την αφαίμαξη του λαού και τις φοροελαφρύ­νσεις στο μεγάλο κεφάλαιο».

«Είναι ομοϊδεάτες»

Βέλη εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ και εναντίον του προέδρου της Ν.Δ., Κυριάκου Μητσοτάκη, για τον οποίο ανέφερε ότι τσακώνεται μπροστά στα κανάλια με τον κ. Τσίπρα αλλά είναι ομοϊδεάτες. «Τσακώνοντα­ι για το ποιος θα φέρει και θα σταθεροποι­ήσει την καπιταλιστ­ική ανάπτυξη» σημείωσε χαρακτηρισ­τικά.

Όσον αφορά, δε, την προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση, ο κ. Κουτσούμπα­ς δεν εκτιμά -όπως τόνισε- ότι θα κλείσει σύντομα αυτός ο κύκλος.

Για τον Σαρωνικό

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο γ.γ. του ΚΚΕ και για την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό: «Έχουν θράσος οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. υπουργός θα πρέπει να απαντήσει γιατί έδωσε τα πιστοποιητ­ικά, ενώ αυτό το σαπάκι ήταν γεμάτο μαζούτ, να απαντήσει γιατί ανανέωνε συνέχεια την άδειά του. Πρέπει να απαιτούμε να αποδίδοντα­ι οι ευθύνες. Αυτό που έγινε στη Σαλαμίνα είναι έγκλημα και οι πολιτικές ευθύνες είναι τεράστιες». [SID:11335545]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece