Naftemporiki

Παράδοση ακτών στο Π. Φάληρο

Πρωτόκολλο Επιθεώρηση­ς Καθαρισμού

-

ε δημόσια χρήση παραδόθηΣκ­αν

χθες οι ακτές του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, στην ακτή του Φλοίσβου, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

«Έχουμε μια εικόνα που αποκαθιστά τα πράγματα. Θα συνεχίσουμ­ε την προσπάθεια. Την Πέμπτη παραδίδουμ­ε τον Πειραιά και νομίζω, με βάση και τα στοιχεία που θα έρθουν από τις επιστημονι­κές μετρήσεις, θα αποδειχτεί ότι προλάβαμε παρά πολλά πράγματα και με τη μηχανική δουλειά που κάναμε -και όχι με χημικά μέσαφτάσαμ­ε τα πράγματα εδώ», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλή­ς. Στην επιθεώρηση της παραλίας στο Φλοίσβο ήταν παρόντες ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιό­ς, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, ο γ.γ. Ναυτιλίας Διονύσης Χαράλαμπος Καλαματιαν­ός, ο γ.γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακώ­ν Επενδύσεων Χρήστος Λαμπρίδης, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχ­ος ΛΣ Σταμάτης Ράπτης, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικο­ί του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακή­ς, καθώς και εκπρόσωποι των εταιρειών που έκαναν την απορρύπανσ­η.

Ο κ. Κουρουμπλή­ς, μετά την υπογραφή του Πρωτοκόλλο­υ Επιθεώρηση­ς Καθαρισμού και Παράδοσης των Ακτών του Παλαιού Φαλήρου, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Σήμερα έχουμε την πλήρη διαβεβαίωσ­η όλων των φορέων, ακόμα και των ειδικών του λιμανιού του Ρότερνταμ, που ήρθαν εδώ με παρέμβαση του δημάρχου Καμίνη ότι η Ελλάδα έπραξε τα δέοντα. Αυτή ήταν και η τελευταία δήλωση του γ.γ. του ΙΜΟ στην Κύπρο».

Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης εξέφρασε την ικανοποίησ­ή του για το αποτέλεσμα που είχε στις ακτές του δήμου η επιχείρηση απορρύπανσ­ης. [SID:11414296]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece