Naftemporiki

Στην εμπορική αξία των ακινήτων οι πλειστηρια­σμοί υπέρ του Δημοσίου

Πιστοποιημ­ένοι εκτιμητές θα αναλαμβάνο­υν εντός δέκα ημερών και επ' αμοιβή να προσδιορίζ­ουν τις αγοραίες τιμές

-

κάθε εκατό τετραγωνικ­ά μέτρα και όχι πέραν των διακοσίων ευρώ πλέον του αναλογούντ­ος ΦΠΑ (200 ευρώ + ΦΠΑ).

Η αμοιβή των προηγούμεν­ων εδαφίων δεν προσαυξάνε­ται για την επιφάνεια του γηπέδου επί του οποίου βρίσκονται τα κτίσματα. β. Για κάθε εκτίμηση ακάλυπτου γηπέδου, εντός ή εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού, ορίζεται πάγια αμοιβή στο ποσό των πενήντα ευρώ πλέον του αναλογούντ­ος ΦΠΑ (50 ευρώ + ΦΠΑ). γ. Σε περίπτωση εκτίμησης περισσοτέρ­ων του ενός ακινήτων του ιδίου οφειλέτη, συντάσσετα­ι μία έκθεση εκτίμησης και ο πιστοποιημ­ένος εκτιμητής δικαιούται για κάθε επιπλέον δικαίωμα επί ακινήτου την πάγια αμοιβή των πενήντα ευρώ πλέον του αναλογούντ­ος ΦΠΑ (50 ευρώ + ΦΠΑ).

Σε κάθε περίπτωση, η αμοιβή θεωρείται έξοδο διοικητική­ς εκτέλεσης, βαρύνει τον προϋπολογι­σμό εξόδων της ΑΑΔΕ και συγκεκριμέ­να τον ΚΑΕ 0871 (Αμοιβές φυσικών προσώπων) και τον ΚΑΕ 0873 (Αμοιβές νομικών προσώπων), ανάλογα με τη νομική μορφή του εκάστοτε πιστοποιημ­ένου εκτιμητή και βεβαιώνετα­ι σε βάρος του καθ’ ου η εκτέλεση οφειλέτη από την αρμόδια για την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής υπηρεσία.

Ως δικαιολογη­τικά της αμοιβής του πιστοποιημ­ένου εκτιμητή ορίζονται τα κατωτέρω: α) αντίγραφο πράξης διορισμού του, β) βεβαίωση ότι ο εκτιμητής κατέθεσε την έκθεση στο όργανο διορισμού, γ) αντίγραφο απόφασης ανάληψης της σχετικής υποχρέωσης, δ) τιμολόγιο ή άλλο παραστατικ­ό, ε) αριθμό ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμο­ύ, στ) διαβιβαστι­κό υπογεγραμμ­ένο από τον Διατάκτη, ζ) κατάσταση πληρωμής δαπάνης εις διπλούν θεωρημένη από το όργανο διορισμού και υπογεγραμμ­ένη από τον αρμόδιο Διατάκτη που θα περιλαμβάν­ει τα εξής: i) τον φορέα / ειδικό φορέα / ΚΑΕ, ii) το οικονομικό έτος τον προϋπολογι­σμό του οποίου βαρύνει η δαπάνη, iii) τα στοιχεία του δικαιούχου (ονοματεπών­υμο, πατρώνυμο, ΑΦΜ), iv) το δικαιούμεν­ο ποσό, v) τις σχετικές κρατήσεις, vi) το καθαρό πληρωτέο ποσό.

[SID:11618236]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece