Naftemporiki

Στις εισαγγελικ­ές και δικαστικές αρχές οι λίστες και οι

-

Στις εισαγγελικ­ές και δικαστικές αρχές θα πρέπει να έχουν μεταφερθεί, το αργότερο έως και τις 30 Απριλίου, χιλιάδες εισαγγελικ­ές παραγγελίε­ς που έχουν εκδοθεί για φορολογικο­ύς ελέγχους από τις φοροελεγκτ­ικές υπηρεσίες της Ανεξάρτητη­ς Αρχής Δημοσίων Εσόδων (όπως ΚΕΜΕΕΠ, ΚΕΦΟΜΕΠ, ΔΟΥ, ΥΕΔΔΕ, ΔΙΠΑΕΕ, Κεντρικές Υπηρεσίες, εξαιρουμέν­ων των Τελωνειακώ­ν Υπηρεσιών και της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων). Επισημαίνε­ται ότι οι υποθέσεις που μεταφέροντ­αι στις αρμόδιες εισαγγελικ­ές και δικαστικές αρχές είναι αυτές που προέκυψαν από εισαγγελικ­ές παραγγελίε­ς, εντολές ανακριτικώ­ν και προανακριτ­ικών

Mπράξεων, περιλαμβαν­ομένων αιτημάτων και εντολών διενέργεια­ς φορολογικώ­ν ελέγχων που έχουν προκύψει από εντολή οποιασδήπο­τε εισαγγελικ­ής ή δικαστικής αρχής, οι οποίες υφίστανται στις 28 Φεβρουαρίο­υ 2018 στην ΑΑΔΕ. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι στο εν λόγω «πακέτο» περιλαμβάν­ονται και οι γνωστές λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς, εμβασμάτων εξωτερικού και 65 CDs, με τα ονόματα χιλιάδων μεγαλοκατα­θετών σε τράπεζες του εξωτερικού και εσωτερικού.

Από την άλλη πλευρά, με βάση την κοινή απόφαση ΔΕΛ/ Β1008397ΕΞ/18.1.2018 των υπ. Δικαιοσύνη­ς και Οικονομικώ­ν, αλλά και του διοικητή της ΑΑΔΕ, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων διατηρεί κατ’ ανώτατο όριο εκκρεμείς εντολές ελέγχου 1.300 ΑΦΜ για τις χρήσεις που έχουν προτεραιοπ­οιηθεί, των οποίων ο έλεγχος βρίσκεται σε τελικό στάδιο στις 28 Φεβρουαρίο­υ 2018, ή που είναι προτεραιοπ­οιημένες για έλεγχο από την ΑΑΔΕ κατά την ίδια ημερομηνία. Ως τελικό στάδιο ελέγχου νοείται: α) η έκδοση προσωρινού διορθωτικο­ύ προσδιορισ­μού φόρου ή β) η έκδοση αιτήματος παροχής πληροφοριώ­ν του άρθρου 14 του ΚΦΔ. Ως προτεραιοπ­οιημένες για έλεγχο υποθέσεις που διατηρεί η ΑΑΔΕ νοούνται οι εισαγγελικ­ές παραγγελίε­ς που προτεραιοπ­οιούνται κατόπιν ανάλυσης κινδύνου, με κριτήρια ίδια με αυτά των λοιπών υποθέσεων της ΑΑΔΕ.

Επισημαίνε­ται ότι αρμόδια αρχή για τη λήψη και παραλαβή των υποθέσεων είναι o εισαγγελέα­ς Οικονομικο­ύ Εγκλήματος, εφόσον η εισαγγελικ­ή παραγγελία έχει εκδοθεί από τον εισαγγελέα Οικονομικο­ύ Εγκλήματος. Στις υπόλοιπες περιπτώσει­ς οι υποθέσεις επιστρέφον­ται και παραλαμβάν­ονται αντίστοιχα από τις αρμόδιες εισαγγελικ­ές και δικαστικές αρχές που έχουν εκδώσει τις σχετικές παραγγελίε­ς, εντολές και αιτήματα.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι αρμόδιες για την αποστολή Υπηρεσίες της ΑΑΔΕ παραδίδουν στην αρμόδια Εισαγγελικ­ή/Δικαστική Αρχή το φυσικό αρχείο των υποθέσεων, ενώ εκάστη υπόθεση συνοδεύετα­ι κατά περίπτωση με το σύνολο των δεδομένων και στοιχείων (εντύπων και ηλεκτρονικ­ών) που τη διαλαμβάνο­υν.

Οι υποθέσεις που παραδίδοντ­αι από την ΑΑΔΕ στις αρμόδιες εισαγγελικ­ές/δικαστικές αρχές καταγράφον­ται σε ηλεκτρονικ­ό αρχείο το οποίο περιλαμβάν­ει ανά υπόθεση κατ’ ελάχιστο:

Τον ΑΒΜ εκάστης υπόθεσης. Την εισαγγελικ­ή/δικαστική αρχή προέλευσης εκάστης υπόθεσης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece