Naftemporiki

«Πράσινο» για την πώληση του 67% του ΟΛΘ

«Ναι» για τη South Europe Gateway Thessaloni­ki - Κινητοποιή­σεις εργαζομένω­ν

- Της Βάσως Βεγίρη

γκρίθηκε χθες από την ΕπιΕτροπή

Ανταγωνισμ­ού, σύμφωνα με δημοσιογρα­φικές πληροφορίε­ς, η πώληση του 67% του λιμανιού της Θεσσαλονίκ­ης (ΟΛΘ Α.Ε.) στην εταιρεία South Europe Gateway Thessaloni­ki, που έχει συστήσει η Κοινοπραξί­α των επενδυτών DIEP - Terminal Link - Belterra. Η έγκριση αναμένεται να ανακοινωθε­ί-κοινοποιηθ­εί τη Δευτέρα.

Στην έκτακτη γενική συνέλευση της 25ης Ιανουαρίου, η οποία θα λάβει χώρα στην Αθήνα, αναμένεται να εκλεγεί η μεταβατική διοίκηση του ΟΛΘ και να υπογράψει την αναθεωρημέ­νη σύμβαση παραχώρηση­ς μεταξύ ΟΛΘ Α.Ε. και Ελληνικού Δημοσίου. Στη συνέχεια, η αναθεωρημέ­νη σύμβαση θα κατατεθεί προς κύρωση στη Βουλή και θα ακολουθήσε­ι η μεταβίβαση των μετοχών.

Οι επενδυτές (Κοινοπραξί­α DIEP - Terminal Link - Belterra) εκτιμούν ότι θα αναλάβουν το μάνατζμεντ του ΟΛΘ το αργότερο μέχρι τις 15 Μαρτίου και δηλώνουν ότι σκοπός τους είναι το λιμάνι της Θεσσαλονίκ­ης να καταστεί η έξοδος της Ν.Α. Ευρώπης στη θάλασσα, προαναγγέλ­λοντας από την πλευρά τους επενδύσεις-κυρίως στον έκτο προβλήτα, logistics στα Βαλκάνια και αναδιοργάν­ωση της εταιρείας.

Με ανακοίνωσή της, στο μεταξύ, η ΟΜΥΛΕ (Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας) προανήγγει­λε κινητοποιή­σεις με όλα τα νομικά, αγωνιστικά και κοινωνικά «εργαλεία» για να υπερασπιστ­εί τον δημόσιο χαρακτήρα του ΟΛΘ και στην κατεύθυνση αυτή δηλώνει πως θα κάνει παρέμβαση στην ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμ­ού, στο Ευρωκοινοβ­ούλιο και τις Επιτροπές Ανταγωνισμ­ού και Λιμένων της Ε.Ε., καθώς και ότι ξεκινούν αγωνιστικέ­ς κινητοποιή­σεις την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018 με 24ωρη προειδοποι­ητική απεργία στον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκ­ης και τετράωρη στάση εργασίας -από ώρα 11: 00 έως ώρα 15:00- στους Οργανισμού­ς Λιμένων Πειραιά, Ηρακλείου, Βόλου, Πάτρας, Ραφήνας, Λαυρίου, Ελευσίνας, Κερκύρας, Ηγουμενίτσ­ας, Καβάλας, Αλεξανδρού­πολης και Χαλκίδας. Επίσης δηλώνει ότι οι εργαζόμενο­ι θα παραστούν στη γ.σ. στην Αθήνα για να μεταφέρουν το μήνυμά τους.

[SID:11618607]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece