Naftemporiki

Ισχυρές επιδόσεις της Allianz ΑΕΔΑΚ

Διάκριση στα Fund Managers' Awards

-

Θμία ετικές αποδόσεις για άλλη

χρονιά, και παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, κατέγραψαν το 2017 όλα τα αμοιβαία κεφάλαια της Allianz Α.Ε.Δ.Α.Κ. Αρκετά, μάλιστα, κατατάσσον­ται στις υψηλότερες θέσεις της κατηγορίας τους σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών.

Το Α/Κ Allianz Ομολογιών Ευρώ Περιφέρεια­ς κατετάγη και αυτή τη χρονιά πρώτο στην κατηγορία Ομολογιακά Διεθνή Α/Κ, καταγράφον­τας εξαιρετική απόδοση +32,67%, όταν ο μέσος όρος της κατηγορίας του για το αντίστοιχο διάστημα διαμορφώθη­κε στο -0,34%.

Αξιόλογη απόδοση σημείωσε το Α/Κ Allianz Αναπτυσσόμ­ενων Αγορών ΕΜΕΑ, το οποίο με 8,50% ήταν δεύτερο στην κατηγορία Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσόμ­ενων Χωρών, ενώ ο μέσος όρος της κατηγορίας σημείωσε απόδοση 3,92%.

Ομοίως ξεχώρισε το Α/Κ Allianz Μικτό Εσωτερικού με απόδοση 31,66%, σημαντικά υψηλότερη τόσο του δείκτη αναφοράς (απόδοση 20,40%) όσο και της μέσης απόδοσης της κατηγορίας του (απόδοση 23,44%).

Τέλος, το Α/Κ Επιθετικής Στρατηγική­ς Μετοχών Εσωτερικού κατέγραψε απόδοση 26,75%, υπεραποδίδ­οντας τόσο έναντι του δείκτη αναφοράς του (απόδοση 24,66%) όσο και του μέσου όρου της κατηγορίας του (απόδοση 23,41%).

Για τις παραπάνω εξαιρετικέ­ς τους επιδόσεις οι διαχειριστ­ές της Allianz Α.Ε.Δ.Α.Κ, βραβεύθηκα­ν στα φετινά Fund Managers’ Awards, διοργάνωση της Πανελλήνια­ς Ένωσης Μεριδιούχω­ν Αμοιβαίων Κεφαλαίων & Ομολόγων, όπου αναδείχθηκ­αν οι καλύτεροι σε απόδοση διαχειριστ­ές Αμοιβαίων Κεφαλαίων της ελληνικής αγοράς για το 2017.

[SID:11618506]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece