Naftemporiki

Στην Ικτίνος περνά το 100% της Latirus Ltd

Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση της μεγάλης τουριστική­ς επένδυσης στη Σητεία της Κρήτης

- Της Λέττας Καλαμαρά

τοιμη δηλώνει η Ικτίνος ΕλΈλάς

Α.Ε. για την υλοποίηση της τουριστική­ς της επένδυσης στη Σητεία και για τον σκοπό αυτό προχώρησε σε κινήσεις που αφορούν άμεσα το συγκεκριμέ­νο επιχειρημα­τικό σχέδιο. Όπως τονίζει χαρακτηρισ­τικά, η εταιρεία είναι ανοιχτή σε συνεργασίε­ς για την ευόδωση του τουριστικο­ύ project.

Αναλυτικά η Ικτίνος Ελλάς Α.Ε. υπέγραψε συμφωνία με την Dolphin CI Thirteen Ltd, συμφερόντω­ν του κ. Μίλτου Καμπουρίδη, για την εξαγορά του ποσοστού 79,656% που κατέχει στην κυπριακή εταιρεία Latirus Ltd. Όπως τονίζεται, η Ικτίνος Ελλάς Α.Ε. κατέχει ήδη το υπόλοιπο 20,344% της ίδιας εταιρείας και με την εξαγορά αυτή θα κατέχει το σύνολο των μετοχών της εταιρείας Latirus Ltd. Η τιμή εξαγοράς του ποσοστού αυτού (79,656%) ανέρχεται σε 14.000.000 έως 15.000.000 ευρώ, ανάλογα με τον τρόπο καταβολής. Με την υπογραφή της συμφωνίας, σε πρώτη φάση καταβλήθηκ­ε το ποσό των 1.400.000 ευρώ και εξαγοράστη­κε ποσοστό 7,966% της εταιρείας και έτσι σήμερα η Ικτίνος Ελλάς Α.Ε. κατέχει το 28,31% της Latirus Ltd. Η υπογραφείσ­α συμφωνία θα ολοκληρωθε­ί έως 30/4/2018, μετά την εξόφληση του τιμήματος. Μέχρι την ολοκλήρωση της παραπάνω συμφωνίας, σημειώνετα­ι πως θα δοθεί η δυνατότητα στην Ικτίνος να αναζητήσει έναν νέο δυναμικό επενδυτή, ο οποίος σε συνεργασία μαζί της θα θελήσει να επενδύσει στο τουριστικό αυτό έργο και να ολοκληρώσε­ι την τουριστική επένδυση στον Όρμο Φανερωμένη­ς, η οποία είναι αδειοδοτημ­ένη και έτοιμη για κατασκευή έπειτα από 10ετή αγώνα για τη λήψη των σχετικών αδειών.

Να σημειωθεί πως η κυπριακή εταιρεία Latirus Ltd με τη σειρά της κατέχει το ποσοστό 97,60% της Ικτίνος Ελλάς Τεχνική και Τουριστική Α.Ε., η οποία πρόκειται να αναπτύξει σύνθετη τουριστική εγκατάστασ­η στην θέση Όρμος Φανερωμένη­ς της Κοινότητας Σκοπής του Δήμου Σητείας, σε έκταση 2.800 στρεμμάτων περίπου, που θα περιλαμβάν­ει ξενοδοχείο 5 αστέρων, κέντρο θαλασσοθερ­απείας (spa) 100 ατόμων, συνεδριακό κέντρο 200 ατόμων, γήπεδο Golf 18 οπών, μαρίνα 85 τουριστικώ­ν σκαφών, δύο οικιστικές περιοχές, όπου θα ανεγερθούν 300 περίπου μεζονέτες.

Η επιχειρημα­τική δραστηριότ­ητα της Ικτίνος Ελλάς αφορά τα μάρμαρα, πρόσφατα προχώρησε στην αγορά των βιομηχανικ­ών εγκαταστάσ­εων επεξεργασί­ας μαρμάρων της Γ. Λαζαρίδης - Μάρμαρα Δράμας Α.Ε., το real estate, αλλά και τις ανανεώσιμε­ς πηγές ενέργειας.

[SID:11618063]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece