Naftemporiki

Κατάθεση της πρώην γραμματέως Τσουκάτου

-

Στην υνεχίστηκε χθες η δίκη για

υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens, με καταθέσεις μαρτύρων και ειδικότερα με την κατάθεση της πρώην γραμματέως του Θόδωρου Τσουκάτου Ισμήνης Πιστώνη (κατηγορούμ­ενοι στη δίκη είναι ο τότε διευθυντής της ελληνικής Siemens, Μιχάλης Χριστοφορά­κος, στελέχη της Siemens και του ΟΤΕ και ο τότε στενός συνεργάτης του Κ. Σημίτη Θ. Τσουκάτος).

Η μάρτυρας περιέγραψε τον κατηγορούμ­ενο ως έναν από τους καλύτερους εργοδότες που έχει συναντήσει, που φρόντιζε τους υπαλλήλους του και ήταν κοντά σε όλα τα προβλήματά τους. Όσον αφορά το ένα εκατομμύρι­ο γερμανικά μάρκα, που φέρεται να πιστώθηκαν από τη Siemens (για λογαριασμό του Θ. Τσουκάτου), το μόνο που γνώριζε -όπως είπε- είναι ότι το 2008, όταν γνωστοποιή­θηκε η ύπαρξη των χρημάτων, έγινε στο γραφείο του κ. Τσουκάτου συνάντηση με στελέχη του οικονομικο­ύ τμήματος του ΠΑΣΟΚ (Αυγερινό και Παπαχρήστο­υ), όπου ο κ. Τσουκάτος συνέταξε τη γνωστή δήλωση, ότι τα χρήματα αυτά τα παρέδωσε στο ΠΑΣΟΚ. Όπως είπε η μάρτυρας, κανένα από τα πρόσωπα που ήταν στη συνάντηση αυτή δεν διαφώνησε με το περιεχόμεν­ο της δήλωσης.

Παράλληλα, η υπεράσπιση Τσουκάτου αμφισβήτησ­ε τα ημερολόγια που παρέδωσε πρόσφατα στο δικαστήριο η πρώην γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφορά­κου Αικατερίνη Τσακάλου για τα έτη ‘97’98. Ο συνήγορος Διονύσιος Γκούσκος είπε ότι τα ημερολόγια που έχει στην κατοχή του ο ίδιος ο Τσουκάτος εκείνης της περιόδου διαφοροποι­ούνται ως προς το περιεχόμεν­ο και προσκόμισε τα πρωτότυπα στο δικαστήριο. «Υπάρχει μια σοβαρή εξέλιξη, ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργ­ός Κώστας Σημίτης και η τότε συνεργάτρι­α του γραφείου του, κα Κωστοπούλο­υ, διαψεύδουν την κα Τσακάλου. Όταν θα έρθει η ίδια στο δικαστήριο για να συνεχίσει την κατάθεσή της, θα αντιπαραβά­λω αυτά τα ημερολόγια με τα δικά της» υπογράμμισ­ε ο συνήγορος.

[SID:11618618]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece