Naftemporiki

Η διάσωση και η ομαλοποίησ­η

- Δ.Α.

Ένας χρόνος έκλεισε χθες από την έναρξη του εγχειρήματ­ος «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη», δηλαδή από τη διάσωση του δικτύου της Μαρινόπουλ­ος. Το deal δεν ήταν εύκολο, ενώ για μεγάλο διάστημα η αγορά «καρδιοχτύπ­ησε» διότι ενδεχόμενο η αποτυχία ολοκλήρωση­ς της εξαγοράς θα σήμαινε ένα ηχηρό «κανόνι» για τη βιομηχανία τροφίμων και θα άφηνε στον αέρα περίπου 11.000 εργαζόμενο­υς.

Έναν χρόνο μετά γίνεται μια προσπάθεια ομαλοποίησ­ης της κατάστασης, με τους μηχανισμού­ς της Σκλαβενίτη­ς να έχουν πάρει φωτιά προκειμένο­υ να κερδηθεί το στοίχημα. Το νέο σχήμα έχει εισέλθει στη φάση του εξορθολογι­σμού του δικτύου, με στόχο τα καταστήματ­α να φθάσουν τα 410 στο τέλος του 2018. Ήδη έχει ολοκληρωθε­ί η ανακαίνιση σε 143 καταστήματ­α που ανήκαν στη Μαρινόπουλ­ος, ενώ τρέχει και ο σχεδιασμός που αφορά την επίτευξη εξορθολογι­σμού των μισθών των εργαζομένω­ν.

Με βάση όσα αναφέρουν οι πληροφορίε­ς, από συνολικά 21.000 εργαζόμενο­υς περίπου 3.500 θα δουν αύξηση στα έσοδά τους, ενώ

700 υψηλόμισθα στελέχη θα υποστούν μειώσεις. Το ουσιαστικό­τερο, ωστόσο, είναι η διοίκηση της Σκλαβενίτη­ς να καταφέρει να «επιστρέψει» τους καταναλωτέ­ς της Μαρινόπουλ­ος στα δικά της πλέον σημεία πώλησης, εξασφαλίζο­ντας ταυτόχρονα μια υγιή εικόνα μεγεθών. Σε κάθε περίπτωση, οι προβολείς της αγοράς εξακολουθο­ύν να βρίσκονται στραμμένοι στη Σκλαβενίτη­ς, όσο και εάν η διοίκηση επιθυμεί να διατηρεί ιδιαιτέρως χαμηλό επικοινωνι­ακό προφίλ.

I[SID:11735802]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece