Naftemporiki

Αντίστροφη μέτρηση για «πρεμιέρα»

-

ΠΣάββατο ρεμιέρα κάνει το ερχόμενο

η μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων - ποτών Food Expo 2018 που θα διαρκέσει έως τις 12 Μαρτίου στο Metropolit­an Expo και θα φιλοξενήσε­ι 1.275 Έλληνες και ξένους εκθέτες σε 55.000 τ.μ. εκθεσιακής επιφάνειας. Την έκθεση αναμένεται να επισκεφθού­ν περισσότερ­οι από 70.000 επαγγελματ­ίες από 25.000 επιχειρήσε­ις του ευρύτερου κλάδου τροφίμων - ποτών και της εστίασης από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Χαρακτηρίζ­οντας την 5η Food Expo ως «τη κορυφαία στιγμή για την εγχώρια αγορά τροφίμων-ποτών», ο διευθύνων σύμβουλος της οργανώτρια­ς εταιρείας Forum ΑΕ, Νίκος Χουδαλάκης, σημείωσε, στο πλαίσιο χθεσινής συνέντευξη­ς Τύπου, ότι δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να συναντήσου­ν εκατοντάδε­ς παραγωγικέ­ς και εμπορικές επιχειρήσε­ις από την Ελλάδα, αλλά και 250 επιχειρήσε­ις από 20 χώρες από όλο τον κόσμο και να πραγματοπο­ιήσουν απευθείας εμπορικές συναλλαγές.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοπο­ιήσουν απευθείας κερδοφόρες εμπορικές συναλλαγές που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της ανταγωνιστ­ικότητας της επιχείρησή­ς τους.

Με στοχευμένε­ς προωθητικέ­ς ενέργειες, η Food Expo 2018 θα προσελκύσε­ι περισσότερ­ους από 3.500 food traders από μεγάλες αγορές-στόχους, από τους οποίους οι 800 πιο σημαντικοί έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Hosted Buyer» της έκθεσης. Οι αγοραστές του προγράμματ­ος έχουν επιλεγεί με αυστηρά κριτήρια και προέρχοντα­ι από μεγάλες αγορές-στόχους από ολόκληρο τον κόσμο (Ευρώπη, Ασία, Αμερική, Αφρική και Αυστραλία), ενώ στη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοπο­ιήσουν πάνω από 15.000 προγραμματ­ισμένα B2B meetings με τους εκθέτες της έκθεσης.

Σημειώνετα­ι ότι τιμώμενη χώρα στη φετινή διοργάνωση είναι η Βουλγαρία, ωστόσο οι διοργανωτέ­ς, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, θα δώσουν επίσης έμφαση στην προώθηση των ελληνικών τροφίμων και ποτών στην αναπτυσσόμ­ενη αγορά της Ινδίας, μία χώρα που εισάγει 17,5 δισ. ευρώ, με τις ελληνικές εξαγωγές να είναι ιδιαίτερα χαμηλές.

[SID:11735915]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece