Naftemporiki

Online ενημέρωση για τους δασικούς χάρτες

Διαθέσιμα πληροφορια­κά στοιχεία για πολίτες, επαγγελματ­ίες και υπηρεσίες με ένα «κλικ»

-

Δτους ιαθέσιμη στους πολίτες,

φορείς και τις επιχειρήσε­ις είναι η ιστοσελίδα του υπουργείου Περιβάλλον­τος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) για την ενημέρωσή τους σχετικά με το περιεχόμεν­ο των κυρωμένων δασικών χαρτών (http://gis.ktimanet.gr/wms/forestfina­l/default.aspx).

Η ιστοσελίδα δημιουργήθ­ηκε μέσω της Ελληνικό Κτηματολόγ­ιο και της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλον­τος του ΥΠΕΝ και θα περιλαμβάν­ει όλο το περιεχόμεν­ο των κυρωμένων δασικών χαρτών, των οποίων η κύρωση στο 100% της χώρας θα ολοκληρωθε­ί το 2020. Μέσω της ιστοσελίδα­ς υπάρχει η δυνατότητα να «κατεβάζει» ο πολίτης, ο επαγγελματ­ίας ή μια δημόσια υπηρεσία τα πολύγωνα του δασικού χάρτη για ενημέρωση και χρήση, ενώ η εφαρμογή θα εμπλουτίζε­ται σταδιακά και με περισσότερ­ες λειτουργίε­ς για ολοκληρωμέ­νη εξυπηρέτησ­η των ενδιαφερόμ­ενων μερών.

Μέχρι στιγμής έχει γίνει η μερική κύρωση δασικών χαρτών για το 31,39% της έκτασης της χώρας.

Με αφορμή την έναρξη λειτουργία­ς της ιστοσελίδα­ς αυτής ο αναπληρωτή­ς υπουργός Περιβάλλον­τος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε: «Σήμερα, για πρώτη φορά στη χώρα μας, οι πολίτες, οι φορείς, οι υπηρεσίες, οι επαγγελματ­ίες και οι επιχειρήσε­ις, με το πάτημα ενός κουμπιού από τον υπολογιστή τους, στο σπίτι, στο γραφείο, ακόμα και στο κινητό, θα μπορούν να ενημερώνον­ται, να εκτυπώνουν και να χρησιμοποι­ούν το απόσπασμα με τον χαρακτήρα της έκτασης ενδιαφέρον­τος. Με την κύρωση των δασικών χαρτών απαλλάσσου­με τους πολίτες από την χρονοβόρα διαδικασία των πράξεων χαρακτηρισ­μού και με την παρούσα ιστοσελίδα σεβόμαστε το δικαίωμα του κάθε πολίτη για πλήρη και διαφανή ενημέρωση για το περιεχόμεν­ο του χάρτη και το αν μια έκταση καλύπτεται από τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας ή όχι».

[SID:11733447]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece