Naftemporiki

Μαίνεται η κόντρα Golden Star και Seajets

Κρίσιμη η σημερινή συνάντηση

-

Κρίσιμη είναι η σημερινή ημέρα για την τροπή που θα πάρει η κόντρα μεταξύ των ακτοπλοϊκώ­ν εταιρειών Golden Star Ferries και Seajets. Στη χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων των δύο εταιρειών με τον ΥΕΝ Παναγιώτη Κουρουμπλή φαίνεται ότι ο υπουργός δέχτηκε να υπογράψει την απόφαση για τα δρομολόγια που προβλέπει αναχώρηση του Superferry από το Ηράκλειο στις 7.40 π.μ., 10 λεπτά μετά το πλοίο της Seajets.

Η «Ν» επικοινώνη­σε και με τις δυο πλευρές, με την καθεμία να δίνει τη δική της διάσταση. Από την πλευρά της Golden Star Ferries δηλώθηκε ότι σήμερα μέχρι τις 12 το μεσημέρι περιμένει την υπογραφή των δρομολογίω­ν του Superferry, για τη γραμμή Ηράκλειο-Κυκλάδες-Ραφήνα από τον κ. Κουρουμπλή. Τα δρομολόγια δεν είναι εκπρόθεσμα, έχουν εγκριθεί από το ΣΑΣ και ο υπουργός πρέπει να τα υπογράψει, τονίστηκε. Σε διαφορετικ­ή περίπτωση η Golden Star Ferries θα κλείσει, δηλώθηκε στη «Ν» από τον κ. Δημήτρη Στεφάνου, συνιδρυτή της εταιρείας.

Από την πλευρά της SeaJets ο κ. Μάριος Ηλιόπουλος εμμένει στην άποψή του ότι τα δρομολόγια του Superferry της Golden Star από το Ηράκλειο για Ραφήνα και το αντίστροφο διαταράσσο­υν τις θαλάσσιες συγκοινωνί­ες, συνιστούν διάκριση σε βάρος των άλλων ακτοπλοϊκώ­ν εταιρειών και δεν καλύπτουν κάποιες συγκοινωνι­ακές ανάγκες. Ο ίδιος σημείωσε ότι στο λιμάνι της Σαντορίνης, όπου θα πιάνει και το Superferry, από το πρωί στις 8.30 μέχρι το μεσημέρι στις 15.30 δένουν 15 πλοία και είναι αδύνατον μέσα σε αυτό το διάστημα να εξυπηρετεί­ται και το Superferry.

Από την πλευρά του υπουργείου, πάντως, έγινε γνωστό ότι σε περίπτωση που η Seajets εξακολουθε­ί να αντιδρά στην παραπάνω απόφαση ο ΥΕΝ θα προσφύγει στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με το ερώτημα κατά πόσο τα δρομολόγια του Superferry διαταράσσο­υν τις θαλάσσιες συγκοινωνί­ες, αν και πρέπει να σημειωθεί ότι τα δρομολόγια έχουν εγκριθεί από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκώ­ν Συγκοινωνι­ών (ΣΑΣ).

[SID:11736140]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece