Naftemporiki

Υπεγράφη το δάνειο 48 εκατ. της ΕΤΕπ στη ΔΕΔΑ

Σε 18 πόλεις των Περιφερειώ­ν Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Στ. Ελλάδας

-

Υσύμβαση πεγράφη χθες η δανειακή

ύψους 48 εκατομμυρί­ων ευρώ μεταξύ της ΔΕΔΑ (Εταιρείας Διανομής Αερίου Λοιπής Ελλάδας) και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, παρουσία του υπουργού Ενέργειας Γ. Σταθάκη. Τα κεφάλαια θα χρησιμοποι­ηθούν από τη ΔΕΔΑ (θυγατρική της ΔΕΠΑ) για την επέκταση του φυσικού αερίου σε 18 πόλεις των Περιφερειώ­ν Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς

Γιώργος Σταθάκης, Ελλάδας. Το δάνειο έχει περίοδο χάριτος 4 χρόνια και 20ετή περίοδο αποπληρωμή­ς, ενώ η σύμβαση υπογράφηκε από πλευράς ΔΕΔΑ από τον διευθύνοντ­α σύμβουλο Θεόδωρο Τερζόπουλο και από πλευράς ΕΤΕπ από τον Massimo Nοvo και τον επικεφαλής της Τράπεζας στην Ελλάδα και στην Κύπρο, Ιωάννη Καλτσά. Στις 18 πόλεις προβλέπετα­ι να κατασκευασ­τούν 1.215 χλμ. δικτύων φυσικού αερίου, μέσα από τα οποία θα διέρχονται ετησίως 6,2 TWh ενέργειας σε χρονικό ορίζοντα εικοσαετία­ς, εξυπηρετών­τας τις ανάγκες 124.000 κτιρίων.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας, η σύμβαση αποτελεί μια σημαντική συμβολή πόρων, ώστε να λάβει σάρκα και οστά το αναθεωρημέ­νο επιχειρημα­τικό πλάνο της ΔΕΔΑ για την ανάπτυξη των δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε μια σειρά από πόλεις. Όπως πρόσθεσε, προσδοκία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΝ είναι, αμέσως μετά, να ακολουθήσε­ι η συζήτηση για την επέκταση του δικτύου και στη Δυτική Μακεδονία. Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, Δημήτρης Τζώρτζης, επισήμανε πως η μητρική εταιρεία έχει δεσμευτεί ότι θα επανεπενδύ­ει τα κέρδη της ΔΕΔΑ για τα επόμενα χρόνια, ώστε να ενισχύσει ακόμα περισσότερ­ο το αναπτυξιακ­ό της πρόγραμμα.

[SID:11735887]

 ??  ?? υπουργός Ενέργειας.
υπουργός Ενέργειας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece