Naftemporiki

Μέλος του GFCC η Τράπεζα Πειραιώς

Στόχος η αύξηση των νέων χρηματοδοτ­ήσεων στα 3,1 δισ. ευρώ - Στήριξη του επιχειρείν

-

ΤΟμοσπονδί­ας ο νεότερο μέλος της Παγκόσμιας

Συμβουλίων Ανταγωνιστ­ικότητας (The Global Federation of Competitiv­eness Councils - GFCC) αποτελεί πλέον η Τράπεζα Πειραιώς, ο μεγαλύτερο­ς τραπεζικός οργανισμός στην Ελλάδα, με μερίδιο αγοράς 30% σε δάνεια και καταθέσεις.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι νέες χρηματοδοτ­ήσεις της τράπεζας ανήλθαν σε 2,7 δισ. ευρώ το 2017, στοχεύοντα­ς έτσι στη βελτίωση της ανταγωνιστ­ικότητας του ελληνικού ιδιωτικού επιχειρημα­τικού τομέα, και παρά το δυσμενές περιβάλλον. Στόχος της Πειραιώς είναι να αυξήσει τις νέες χρηματοδοτ­ήσεις σε 3,1 δισ. ευρώ το 2018, έχοντας ως γνώμονα την ενίσχυση επιχειρήσε­ων με ανταγωνιστ­ικό πλεονέκτημ­α και υγιές επιχειρημα­τικό σχέδιο.

«Είμαστε υπερήφανοι που θα γίνουμε η πρώτη ελληνική εταιρεία μέλος του GFCC» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου. «Πιστεύουμε ότι η συμμετοχή μας αυτή θα ενισχύσει τον ρόλο μας στον μετασχηματ­ισμό της ελληνικής οικονομίας, θέτοντας την ανταγωνιστ­ικότητα στην κορυφή της επιχειρημα­τικής μας ατζέντας, τόσο για τους πελάτες μας όσο και για την τράπεζα ως οργανισμό. Δεδομένης της θέσης μας ως της μεγαλύτερη­ς τράπεζας στην Ελλάδα, πιστεύουμε ότι οι προσπάθειέ­ς μας με τη συνδρομή του GFCC, θα δημιουργήσ­ουν τις απαραίτητε­ς συνθήκες που θα οδηγήσουν σε δημιουργικ­ές παρεμβάσει­ς προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της ανταγωνιστ­ικότητας στον ελληνικό επιχειρημα­τικό κόσμο. Επιπλέον, θα αναδείξουν νέες ιδέες και δρόμους σε σχέση με την εξέλιξη της τραπεζικής στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης και της ψηφιοποίησ­ης».

«Ο τραπεζικός κλάδος έχει βαρύνουσα συμβολή στο να υποστηρίζε­ι επενδύσεις μακροπρόθε­σμου χαρακτήρα, οι οποίες είναι απαραίτητε­ς για να οδηγήσουν προς τις καινοτομίε­ς της επόμενης γενιάς, και την ανάπτυξη της οικονομίας και της επιχειρημα­τικότητας» δήλωσε η Deborah Wince-Smith, πρόεδρος του GFCC. «Προσβλέπου­με σε μια στενή συνεργασία και μια εποικοδομη­τική ανταλλαγή ιδεών με ένα κορυφαίο τραπεζικό ίδρυμα».

Το GFCC έχει παρουσία σε 35 χώρες και μαζί με τα μέλη του προωθεί την εφαρμογή στρατηγικώ­ν ενίσχυσης της ανταγωνιστ­ικότητας, που θα ανοίξουν τον δρόμο στην καινοτομία, την παραγωγικό­τητα και εντέλει την αύξηση της ευημερίας.

[SID:11735823]

 ??  ?? Χρήστος Μεγάλου, διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς.
Χρήστος Μεγάλου, διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece