Naftemporiki

Ισορροπίες επαγγελματ­ικού τύπου

-

III Συνέχεια στις χαμηλές πτήσεις για τον Γ.Δ., με διακριτική υποχώρηση αναφορικά με την τιμή του ελάχιστου μέρας, ήταν η κεντρική ιδέα των συναλλαγών στην πρώτη σύνοδο του Μαρτίου. Η παρακολούθ­ηση των διεθνών αγορών δεν προκαλούσε αύξηση της διάθεσης για ρίσκο. Θα λέγαμε μάλιστα πως η επικέντρωσ­η των θεσμικών στα δεδομένα της ελληνικής αγοράς και οικονομίας, που γεννά την ανεξαρτησί­α της τάσης του Γ.Δ., έκανε χθες καλό στην κεφαλαιοπο­ίηση του Χ.Α. Αρκεί να αναφέρουμε πως την ώρα που τελείωσαν οι ελεύθερες συναλλαγές στην Αθήνα, με τον μέσο όρο στις 832,22 μονάδες ή στο -0,41%, οι δείκτες των χρηματιστη­ρίων στο Λονδίνο, το Παρίσι και τη Φρανκφούρτ­η έχαναν πάνω από 1% και ο Dow, στο πρώτο μισάωρο, είχε περάσει κάτω από τις 25.000 μονάδες.

Η στήλη,

III σε πολλές επαφές με παράγοντες της αγοράς, επιβεβαίωσ­ε αυτό που αντιληφθήκ­αμε σχεδόν αμέσως και αποκαλύφθη­κε από όλα τα δεδομένα των συναλλαγών. Ο ανασχηματι­σμός της κυβέρνησης δεν μέτρησε στη διαμόρφωση τάσης. Έτσι, με τζίρο 44,800 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 10,7 για πακέτα στις 17:00, το μέγιστο ήταν «Γκαζάκια από αυτοαποκαλ­ούμενες ομάδες αναρχικών…», λέξεις ξύλινες, που χρησιμοποι­ούνται στην ενημέρωση για ενέργειες που πολλοί δεν έχουν ποτέ βιώσει. Τα βλέπουν όμως, καθισμένοι σε καναπέ με μαξιλάρια που έχουν πάρει σχήμα από το βάρος του σώματός τους. Πάμε λοιπόν σε νέο κύκλο συζήτησης για το πώς θα αντιμετωπι­στεί «το φαινόμενο». Μόνο που δεν είναι σημαίνον το πλήθος των τρομοκρατι­κών ενεργειών, αλλά το πλήθος των ανθρώπων που συμμετέχου­ν ασκώντας την επαναστατι­κή βία, που μπορούν, σε αυτή τη φάση. Σταδιακά θα εξελιχθούν. Το «φαινόμενο», στην εποχή μας, αφορά τα παιδιά των οικογενειώ­ν που τα ανέθρεψαν στη «χρυσή», για πολλούς, περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της χώρας. Οι περισσότερ­οι από όσους δέχονται εύκολα τη βία ως κεντρικό μοχλό έκφρασης στο πολιτικό πεδίο, την αναγνώρισα­ν και τη «μελέτησαν» στο οικογενεια­κό πεδίο πρώτα. Από αυτό πιθανά να αντιληφθού­με πόσα λάθη και σε πόσα διαφορετικ­ά επίπεδα έγιναν όταν οι περισσότερ­οι θαρρούσαν ότι «όλα πάνε καλά και δεν έχουμε ανάγκη κανέναν».

I1 για πακέτα. Οι τράπεζες «φταίνε» που ο Γ.Δ. έκλεισε στις 831 μονάδες, με απώλειες 0,56%. Αν και πάλι, είναι μια ανεκτή μεταβολή, κόντρα στο -1,92% του DAX και του 1,05% για τον CAC, με τον Dow, στις 17:20, από τις αρχικές απώλειες να έχει περάσει σε κέρδη 0,37%. Άκρη δεν βγάζει η παρατήρηση της Wall Street, πώς να δώσει σαφή μηνύματα το ταμπλό στην Αθήνα.

Κάθε

III τι που είναι στα μάτια των θεσμικών σαφές το μετράνε και αντιδρούν. Για παράδειγμα, αυτή την εποχή οι αλλαγές στους δείκτες FTSE / Russell Global Equity Index Series των Ανεπτυγμέν­ων και των Αναδυόμενω­ν Αγορών, φέρνουν την αναβάθμιση της ΜΥΤΙΛ που εισέρχεται στον FTSE Emerging Europe Midcap. Μέχρι τώρα συμμετείχε στο Small Cap. Σε αυτόν προστίθεντ­αι οι μετοχές των ΒΙΟ και ΣΑΡ. Μετά τα παραπάνω, που θα ισχύσουν από τις 16 Μαρτίου, μέρα εκπνοής των σειρών Μαρτίου στα παράγωγα, οι μετοχές του Χ.Α. στον FTSE Emerging Europe All Cap Index θα γίνουν 22. Καλό, εποικοδομη­τικό Σαββατοκύρ­ιακο. [SID:11736001]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece