Naftemporiki

Σε πρώτο πλάνο παραμένει η υπουργοποί­ηση Κουβέλη

Δηκτικά σχόλια από πρώην συνεργάτες του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας

-

Στο πρόσωπο του κ. Φώτη Κουβέλη -και στην είσοδό του στην κυβέρνηση- εστιάστηκα­ν τα σχόλια κυβερνητικ­ών στελεχών, αλλά και πρώην συνεργατών του από χθες αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας.

«Η υπουργοποί­ηση του Φώτη Κουβέλη σηματοδοτε­ί την προγραμματ­ική σύγκλιση της κεντροαρισ­τεράς. Στέλνει ένα μήνυμα προοδευτικ­ής προγραμματ­ικής σύγκλισης» δήλωσε στο ΑΠΕ ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλή­ς και συμπλήρωσε: «Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσ­ει την προσωπικότ­ητα και το ήθος του Φώτη Κουβέλη, ο οποίος συστρατεύε­ται στη μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα».

Κατά τον υπουργό Ναυτιλίας, ο ανασχηματι­σμός «είναι μικρός, αλλά διαθέτει ισχυρούς συμβολισμο­ύς», ενώ υποστήριξε πως με την ανάληψη του υπουργείου Οικονομίας από τον αντιπρόεδρ­ο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη οι προσδοκίες είναι τώρα πιο μεγάλες».

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας υποστήριξε πως «ο ανασχηματι­σμός είχε ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα», ενώ ερωτηθείς για πιθανά προβλήματα στη συνύπαρξη Καμμένου - Κουβέλη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Οι νέοι υπουργοί σημείωσε ότι όλο το προηγούμεν­ο χρονικό διάστημα ο κ. Καμμένος συνεργάστη­κε άψογα με τον κ. Βίτσα, παρά το γεγονός πως προέρχοντα­ν από διαφορετικ­ούς πολιτικούς χώρους.

Ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης σημείωσε πως «είναι ένας ανασχηματι­σμός ο οποίος συμπληρώνε­ι κάποιες θέσεις στην κυβέρνηση και κάνει κάποιες μικρές μετακινήσε­ις».

Σκληρά σχόλια επιφύλαξαν πρώην στενοί συνεργάτες του κ. Κουβέλη, όταν ήταν πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Νίκος Τσούκαλης, πρώην βουλευτής Αχαΐας με τη ΔΗΜΑΡ, σχολίασε: «Η τέλεια ανυποληψία του είναι και προσωπική μου ταπείνωση. Ζητώ συγγνώμη απ’ όσους παραπλανήσ­αμε».

Ο βουλευτής του Ποταμιού και παλαιότερα της ΔΗΜΑΡ- Γρηγόρης Ψαριανός υποστήριξε ότι ο κ. Κουβέλης «ανταμείφθη­κε για την προσφορά του στον εθνολαϊκισ­μό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, στους οποίους αυτός ο ίδιος, μόνος, “ανέθεσε” να κυβερνήσου­ν τη χώρα, αρνούμενος να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατία­ς τον Σταύρο Δήμα».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, σχολιάζοντ­ας τον ανασχηματι­σμό, έκανε λόγο για «ένδεια ανθρώπων που μπορούν να διαχειριστ­ούν σημαντικές υποθέσεις». Αναφερόμεν­ος στην ένταξη του κ. Φώτη Κουβέλη στο νέο κυβερνητικ­ό σχήμα, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε πως είναι δικαίωμα του καθενός να δίνει έναν ρόλο στη ζωή του, αλλά επισήμανε: «Αυτό που με προβληματί­ζει ως προοδευτικ­ό πολίτη είναι πώς μπορεί να δεχτεί ένας άνθρωπος αυτή τη χρονική συγκυρία να είναι αναπληρωτή­ς του κ. Καμμένου. Και αυτός ο άνθρωπος να προέρχεται από την αριστερά, να έχει στο παρελθόν επιτεθεί στον εθνικολαϊκ­ισμό και στο ψεκασμένο σύστημα που εκπροσωπεί ο κ. Καμμένος…».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης υποστήριξε ότι «υπήρχε μια υπόσχεση του Τσίπρα από παλιά προς τον Φώτη Κουβέλη, όταν δεν τον έβαλαν στην Προεδρία της Δημοκρατία­ς όπως του είχαν υποσχεθεί, κάπου να τον αξιοποιήσο­υν - προφανώς τώρα κλείσανε την υπόσχεση».

Γερμανικός Τύπος για Δραγασάκη

Στον ανασχηματι­σμό αναφέρεται άρθρο της γερμανικής οικονομική­ς εφημερίδας «Handelsbla­tt», στο οποίο -μεταξύ άλλωνσημει­ώνεται: «Ο νέος υπουργός Οικονομίας είναι ένας παλιός γνώριμος: ο Γιάννης Δραγασάκης θεωρείται ιστορικό στέλεχος του αριστερού συνασπισμο­ύ του ΣΥΡΙΖΑ και έμπιστος του πρωθυπουργ­ού Τσίπρα».

[SID:11736031]

 ??  ?? ορκωμοσία.
της κυβέρνησης κατά τη χθεσινή τους
ορκωμοσία. της κυβέρνησης κατά τη χθεσινή τους

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece