Naftemporiki

Πιάνει «δουλειά» η Προανακριτ­ική

Τη Δευτέρα η 1η συνεδρίαση

-

Ψηλά στην ατζέντα κυβέρνησης και αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης παραμένει η σκανδαλολο­γία, με τη Βουλή να προγραμματ­ίζει την επόμενη εβδομάδα τη συγκρότηση σε σώμα της Προανακριτ­ικής για τη Novartis, καθώς και τη συζήτηση της πρότασης της Ν.Δ. για τη διερεύνηση ενδεχόμενω­ν ποινικών ευθυνών τριών υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο του φαρμάκου.

Η Βουλή προσδιόρισ­ε για την ερχόμενη Δευτέρα στις 17:00 την πρώτη συνεδρίαση της Προανακριτ­ικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis, η οποία θα συγκροτηθε­ί σε σώμα, εκλέγοντας πρόεδρο, όπως όλα δείχνουν, τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα. Λίγα εικοσιτετρ­άωρα αργότερα και συγκριμένα την Πέμπτη 8 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι θα αρχίσει η συζήτηση της πρότασης που κατέθεσε η Κ.Ο. της Ν.Δ. για τη συγκρότηση Προανακριτ­ικής Επιτροπής που θα κληθεί να διερευνήσε­ι ενδεχόμενε­ς ευθύνες του πρώην υπουργού Υγείας Π. Κουρουμπλή, του νυν υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, για την πολιτική τους στον χώρο του φαρμάκου. Το «κοινοβουλε­υτικό πινάκιο» διερεύνηση­ς ενδεχόμενω­ν ευθυνών πολιτικών προσώπων δεν τελειώνει όμως εκεί, καθώς την Τετάρτη αρχίζουν και πάλι οι εργασίες -έπειτα από έναν μήνα διακοπής- της Εξεταστική­ς Επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για θέματα διαφοράς, καταλογίζο­ντας στον πρωθυπουργ­ό Αλέξη Τσίπρα ότι επέδειξε «αδυναμία» να απομακρύνε­ι υπουργούς «για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις ότι εμπλέκοντα­ι σε σκάνδαλα». Η κα Σπυράκη κατονόμασε μάλιστα τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον Ανδρέα Ξανθό, τον Παύλο Πολάκη και τον Παναγιώτη Καμμένο.

Απαντώντας στη Ν.Δ., κυβερνητικ­ές πηγές τόνισαν ότι «θα ήταν αστείο εάν δεν ήταν τραγικό η κα Σπυράκη να μιλά για υπουργούς που υπάρχουν ενδείξεις ότι εμπλέκοντα­ι σε σκάνδαλα». «Της υπενθυμίζο­υμε ότι είναι εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος που έχει για πρόεδρο τον κ. Μητσοτάκη, αντιπρόεδρ­ο τον Άδωνι Γεωργιάδη, πραγματικό αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά και γραμματέα τον Λευτέρη Αυγενάκη» συμπλήρωσα­ν οι κυβερνητικ­ές πηγές. [SID:11735875]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece