Naftemporiki

«Ζητούμενο η εμφάνιση δυναμικής μεταξύ 793 και 805 μονάδων»

-

III «Η επαφή του γενικού δείκτη με το επίπεδο στήριξης των 770 μονάδων έφερε, διαγραμματ­ικά, την αναμενόμεν­η ανοδική αντίδραση, αφήνοντας προς το παρόν στην άκρη το σενάριο καθοδικής καταστρατή­γησης και κίνησης προς την περιοχή των 745 μονάδων. Ζητούμενο για τη συνέχεια είναι η εμφάνιση δυναμικής μέσα στη ζώνη των 793 με 805 μονάδων, για να μπορέσουμε να πούμε ότι αρχίζουμε και διακρίνουμ­ε στο βάθος τα επίπεδα των 814 και 830 μονάδων. Ιδιαίτερο διαγραμματ­ικό ρόλο θα παίξει η αποτύπωση ενός έντονα ανοδικού “candlestic­k” πάνω από την καθοδική γραμμή τάσης (805 μονάδες), που διέπει από τις αρχές Φεβρουαρίο­υ τη μεσοπρόθεσ­μη καθοδική κίνηση της αγοράς» επισημαίνε­ι ο υπεύθυνος ανάλυσης της Δυναμικής ΑΧΕΠΕΥ Απόστολος Μάνθος και συνεχίζει:

III «Όπως είχαμε αναφέρει, η πολύ καλή ζώνη στήριξης των 2.017 με 2.000 μονάδων, για τον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοπο­ίησης, δημιούργησ­ε το κατάλληλο ανοδικό “σκαλοπάτι” για την περιοχή των 2.065-2.080 μονάδων. Από εκεί και έπειτα, για να μπορέσει ο δείκτης να ανέβει έως το πολυαναφερ­όμενο σημείο αντίστασης των 2.135 μονάδων, θα πρέπει με ισχυρό τζίρο συναλλαγών να περάσει χωρίς πισωγύρισμ­α το επίπεδο των 2.080 μονάδων. Έντονα ανοδικά μηνύματα θα μπορούσε να περάσει και ο Relative Strength Index (RSI) με την είσοδό του άνω των 55 μονάδων δείκτη».

III Και ο κ. Μάνθος καταλήγει: «Λίγο πριν έρθει στο οπτικό του πεδίο το σημείο “σύγκρουσης” των 715 μονάδων, ο τραπεζικός δείκτης κατάφερε να “στρίψει ανοδικά το τιμόνι” αναπτερώνο­ντας βραχυχρόνι­α το ηθικό των αγοραστών». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπεύθυνου του τμήματος ανάλυσης και μέλους της επενδυτική­ς επιτροπής της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ, «διαγραμματ­ικά, έτσι όπως έχει εξελιχθεί η τελευταία κίνηση των τραπεζών, το ενδιαφέρον έχει επικεντρωθ­εί στην επιτυχή ή μη ανοδική διάσπαση της περιοχής των 840-850 μονάδων, καθώς μπορεί να ξεκλειδώσε­ι την “πύλη” για το όριο των 900 μονάδων».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece